Απανωτά σοκ…

Η εβδομάδα που μας πέρασε η αλήθεια είναι ότι τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό έδωσε πολλές ειδήσεις που προκάλεσαν και προκαλούν προβληματισμό.

Σε κεντρικό επίπεδο τα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό κυρίως χώρο με τις συνεχείς καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παιδοφιλία προκαλούν σοκ.

Όπως σοκ προκάλεσε σε χιλιάδες Αθηναίους η κακοκαιρία «Μήδεια» που εκτός των άλλων ανέδειξε την αναγκαιότητα του άμεσου εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας. Δεν είναι ασήμαντο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα μετά να υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Ζητήματα με διαφορετικές μεν αφετηρίες αλλά με κοινό παρονομαστή το ότι κανείς, χρόνια τώρα, δεν έκανε κάτι, παρόλο, που λίγο πολύ τα ζητήματα αυτά, ήταν γνωστά…

Σε τοπικό επίπεδο ήταν μια εβδομάδα που έφερε μια καλή είδηση αυτή της θετικής γνωμοδότησης της 6ης ΥΠΕ για την παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου στο δήμο Μεσολογγίου, αλλά «σημαδεύτηκε» αφενός από τα «απόνερα» της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για το τεχνικό πρόγραμμα και αφετέρου από το «μέτωπο» αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί για την ενεργειακή κοινότητα των ΤΟΕΒ.

Ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ότι μέσω του «Τρικούπη» υπήρξε για ακόμη μια φορά θετική προβολή της πόλης μέσα από την «Μέκκα» του ελληνικού μπάσκετ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

 


Πως να γίνουμε αισιόδοξοι όταν…

Παρακολουθώντας την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου της 16ης Φεβρουαρίου 2021 και τα όσα ακολούθησαν αυτής η αλήθεια είναι ότι μας κυρίευσε ένα αίσθημα απαισιοδοξίας για το μέλλον της περιοχής μας.

Κι αυτό διότι ότι το κύριο μέλημα αυτών που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της περιοχής δεν είναι η με κάθε τρόπο προώθηση των ζητημάτων της, αλλά η διαφύλαξη των όποιων προσωπικών τους κεκτημένων.

Δυστυχώς, όπως επανειλημμένα έχουν επισημάνει είτε στα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ είτε σε άλλες αναρτήσεις του Messolonghi News συνεχίζεται λανθασμένη τακτική της δημοτικής αρχής σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Μια τακτική που το μόνο αποτέλεσμα που φέρνει είναι καθυστέρηση και προβλήματα στην διοικητική λειτουργία του δήμου.

Πέρα των δικών μας εκτιμήσεων ή προσεγγίσεων στην συνεδρίαση που παρακολουθήσαμε αναδείχτηκε περίτρανα ότι η «διαφορά» μεταξύ των προτάσεων των κ.κ. Λύρου και Καραπάνου είναι ένα ποσό λιγότερο των 100.000€ στο συνολικό των 21,7 εκατομμυρίων ευρώ!

Αλήθεια ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο «καυγάς» έγινε και γίνεται για το που θα διατεθεί το μικροποσό αυτό; Νομίζουμε κανείς… Ο «καυγάς» προκλήθηκε και έγινε για τις εντυπώσεις και μόνο.

Και η ευθύνη βαρύνει κατά την άποψή μας κύρια και αποκλειστικά τη δημοτική αρχή καθώς θα μπορούσε από 29 Δεκεμβρίου να είχε θέσει στην κρίση του σώματος τις δυο προτάσεις, επιδιώκοντας την σύνθεση. Αλλά…

 


Τα “απόνερα” της υπερψήφισης της πρότασης Καραπάνου για το τεχνικό πρόγραμμα

Αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι τα «απόνερα» της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου κυριάρχησαν στην τοπική επικαιρότητα. «Απόνερα» που κυριάρχησαν λόγω του ότι ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου ξέχασε να κλείσει το μικρόφωνό του και ακούστηκε η γνωστή «οπαδική»  έκφραση «τους γα@@@@με», παρά για το γεγονός ότι το σώμα υπερψήφισε την πρότασης της αντιπολίτευσης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021. 

Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στο ίδιο τον δήμαρχο Κώστα Λύρο να περάσει σε επικοινωνιακή αντεπίθεση με κάθε πρόσφορο τρόπο. Προφανώς, για να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις για τον ίδιο από την καταψήφιση της πρότασής του για το τεχνικό πρόγραμμα.

Έτσι πέρασε σε δεύτερη μοίρα το γεγονός, ότι με δική του ευθύνη καταγράφεται καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου αλλά και το γεγονός ότι και πάλι με καθυστέρηση, θα ξεκινήσει συζήτηση για τη θέση της πόλης στο ζήτημα της προωθούμενης αναδιάρθρωσης του πανεπιστημιακού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία που «έσκασε» την ίδια ημέρα με την συνεδρίαση…

Όποτε εύλογα αναρωτιούνται πολλοί πολίτες: “Ποιο είναι το μεγάλο έργο που θέλει να κάνει ο δήμαρχος και δεν θα γίνει, λόγω της υπερψήφισης της πρότασης της αντιπολίτευσης;”

 

 

 


Χωρίς τίτλο…

Αναφορικά με τα “γαλλικά” του πρώην δημάρχου Νίκου Καραπάνου παρακολουθώντας την συνεδρίαση ακούγεται, λίγα δευτερόλεπτα μετά, μια γνώριμη φωνή από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου να σχολιάζει με «σεξιστικό» υπονοούμενο την έκφραση του κ. Καραπάνου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα και βγάλτε συμπεράσματα…