Με την ακόλουθη ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτη Παπαδόπουλου γίνεται γνωστή η θετική εισήγηση της 6ης ΥΠΕ για παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου Μεσολογγίου στο δήμο.

Μια εξέλιξη που αναμφίβολα είναι θετική για τη διάσωση του εμβληματικού κτηρίου στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου: 

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νιας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι με το υπ’ αρίθμ. Α.Π. 10837/ 18-02-2021 έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και στην Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» , εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη  της 6ης ΥΠΕ για την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο  (Αριθμ. πρωτ.: 859/19-1-2021)  του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στο οποίο αναφέρει  τον σκοπό των διαθετών και « η θέληση τους ικανοποιείται πληρέστερα με την χρησιμοποίηση του παραπάνω κτηρίου ως συνεδριακό κέντρο για Ιατρικά θέματα και λοιπές συναφείς εκδηλώσεις, με τις οποίες προάγεται η Ιατρική και γενικά η περίθαλψη των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής»

Η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» χαιρετίζει την παραπάνω εξέλιξη και καλεί τον Δήμο ΙΠ. Μεσολογγίου, την 6η ΥΠΕ , και το Υπουργείο Υγείας να διευθετήσουν τάχιστα τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες παραχώρησης , ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα – μετά την ένταξη του εμβληματικού αυτού κτηρίου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα – να λάβουν σάρκα και οστά οι επιθυμίες και οι προσπάθειες χρόνων για την ιστορική διάσωση και αναπαλαίωσή του.