«Η άθληση είναι υγεία, αλλά χωρίς υγεία δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός» ίσως με βάση αυτόν τον συλλογισμό η ΚΑΕ Ολυμπιακός το τελευταίο δίμηνο υλοποιεί το πρόγραμμα “bwin Monday Night Against Covid-19“.

Έτσι κάθε Δευτέρα η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες προσφέροντας στο περιθώριο των αγώνων δωρεές υγειονομικού υλικού σε δομές της δημοσίας υγείας και φροντίδας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Αγώνες που μεταδίδονται ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ Νίκος Λεπενιώτης βραβεύει την κυρία Βασιλική Μπελέκου, Πρόεδρο της ομάδας του Μεσολόγγι BAXI για τη συμμετοχή της ομάδας της στο πλαίσιο των αγώνων bwin Monday Night Against Covid-19.

Χθες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε για δεύτερη φορά, την ομάδα του Μεσολογγίου, τον «Χαρίλαο Τρικούπη», καθώς την  σειρά αυτή των αγώνων είχαν ξεκινήσει οι δυο ομάδες, χωρίς όμως ο πρώτος αγώνας να έχει τηλεοπτική κάλυψη. Και γι΄ αυτό η βράβευση της προέδρου της ομάδας του Μεσολογγίου, Βασιλικής Μπελέκου από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

 

Κατά την χθεσινή αναμέτρηση η ΚΑΕ Ολυμπιακός πρόσφερε υγειονομικό υλικό στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο Μεσολογγίου που παρέλαβαν από τον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ, Νίκο Λεπενιώτη, ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και η διευθύντρια του Σελίβειου, Θεοδώρα Κουτσαγγέλη.

Μια προσφορά που εκτός από τους συμβολισμούς αναδεικνύει την σπουδαιότητα της συμμετοχής του «Χαρίλαου Τρικούπη» στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ και το πόσο σημαντική είναι αυτή στην ανάδειξη της περιοχής του Μεσολογγίου.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Ολυμπιακού παρατάχθηκε με όλα τα «αστέρια» της (Σπανούλης, Πρίντεζης κλπ.), ενώ στη σύνθεση την ομάδας του Μεσολογγίου ήταν ο νεοαποκτηθείς, Ντέιβις τζούνιορ.

Το γεγονός αυτό σίγουρα έδωσε τη δυνατότητα στους παίχτες του Ντίνου Καλαμπάκου να «κερδίσουν» πολύτιμες εμπειρίες για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν έδειξαν να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι ως «αγγαρεία» και γι΄ αυτό άλλωστε το τελικό αποτέλεσμα 111-57.

Δείτε τον αγώνα: 

 

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρρζώκα  για τον αγώνα: