Κατηγορίες
Εκπαίδευση Κοινωνία Περιφερειακά Νέα

Η καινοτομία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας εντυπωσιάζει φοιτητές από το γαλλικό Κολλέγιο VetAgro Sup

Από τη Γαλλία στη Φωκίδα; Και όμως!

Η υψηλή ποιότητα και η καινοτομία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση, με το ενδιαφέρον για τις εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους να εντείνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, φοιτητές του γαλλικού Κολλεγίου Γεωργίας & Ζωικών Επιστημών VetAgro Sup είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή της Φωκίδας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη επικεντρώθηκε στις τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις της AVRAMAR στη Μανάγουλη, όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν τις καινοτόμες διαδικασίες R&D για την επιλογή κατάλληλων ψαριών για αναπαραγωγή.

Εντυπωσιακή ήταν η ξενάγηση στη Χιλιαδού, όπου παρακολούθησαν την ανάπτυξη των ψαριών μέχρι τα 3-4 γραμμάρια, πριν τη μεταφορά τους σε κλωβούς στην ανοιχτή θάλασσα.


Η ΕΛΟΠΥ για την  επίσκεψη 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προάγει το έργο των μελών της και συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στον διεθνή χάρτη. Στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής τεχνογνωσίας, η ΕΛΟΠΥ διαρκώς ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες και προβάλλει την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια πέρα από τα σύνορα.

Η ΕΛΟΠΥ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους κ. Πάνο Κολιό, Technical Director, κ. Νίκο Κουτρουμπούζα, Group Genetics / R&D Manager, και κ. Ανδρέα Σμπούκη, Διευθυντή Ιχθυογεννητικού Σταθμού, για τη σημαντική συμβολή τους στην ξενάγηση και ενημέρωση των φοιτητών κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της AVRAMAR και της Χιλιαδού.

Exit mobile version