Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021.

Η συζήτηση αναμένεται να αποτελέσει την κορύφωση της αντιπαράθεσης μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας λόγω των γνωστών γεγονότων που έχουν προηγηθεί εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών από πλευράς δημοτικής αρχής. (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ).

Χειρισμοί που έχουν προκαλέσει μια απίστευτη και κυρίως επιζήμια καθυστέρηση στη λειτουργία του δήμου Μεσολογγίου όσον αφορά την προώθηση διαφόρων θεμάτων. 

Το σώμα θα κληθεί να κρίνει τελικά δυο προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου αυτές των παρατάξεων του δημάρχου και του πρώην δημάρχου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα γίνει δεν μπορεί να προδικαστεί και καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωσή του είναι η θέση που θα κρατήσουν  τα μέλη της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ», ο επικεφαλής της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ», Θύμιος Γερολυμάτος, ο επικεφαλής του ΦΟΡΟΥΜ, Τάκης Κοτσόργιος και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Ράπτης και Χρήστος Τέγας. Συνολικά αυτοί είναι 8 δημοτικοί σύμβουλοι.

Εάν οι παραπάνω τηρήσουν στάση «ίσων αποστάσεων» από τις δυο προτάσεις και δεν υπάρξουν διαρροές από την παράταξη του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου τότε θα υπερψηφιστεί η πρότασή του καθώς διαθέτει αυτή την στιγμή την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου με 13 συμβούλους έναντι 12 της παράταξης του δημάρχου Κώστα Λύρου.

Με τα παραπάνω δεδομένα είναι σε εξέλιξη κυρίως από την πλευρά του δημάρχου μια προσπάθεια «προσεταιρισμού» από τη «δεξαμενή» των 8 δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να μην χαθεί αυτή η «μάχη των εντυπώσεων».

Και λέμε «μάχη εντυπώσεων» διότι στην ουσία μεταξύ των δυο προτάσεων που θα κληθεί να κρίνει το δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει κάποια ειδοποιός διαφορά καθώς η διαφοροποίηση των δυο προτάσεων εστιάζεται στην κατανομή ενός ποσού μικρότερου των 200..000€ από τα 567.000€ που είναι τα διαθέσιμα για νέα έργα….

Ειδικότερα ο κ. Καραπάνος προτείνει την εξαρχής αναλογική κατανομή πιστώσεων σε όλες της δημοτικές κοινότητες για διάφορες παρεμβάσεις, την ανάληψη υποχρέωσης για αγορές εκτάσεων για νέα ή επεκτάσεις κοιμητηρίων και για δυο μελέτες μια κυκλοφοριακή και μία συμπληρωματική για το κολυμβητήριο.

Αναλυτικά οι δυο προτάσεις: 

 

Δείτε την πρόταση του δημάρχου Μεσολογγίου για τα νέα έργα του 2021

 


Και την πρόταση του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου για τα νέα έργα του 2021