Δεκτή έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων η προσφυγή που είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος κατά την απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 και συγκεκριμένα για τον τρόπο λήψης αυτής.  (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ).

Με την απόφαση του επόπτη ΟΤΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται αναπομπή της απόφασης και καλείται ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να θέσει στην κρίση του σώματος και την πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου που έχει καταθέσει ο συνδυασμός “Δήμος για τα Παιδιά μας” του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου.

Ως MessolonghiNews είχαμε επισημάνει και πριν την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ)  το ενδεχόμενο αυτής της εξέλιξης, για την οποία ευθύνη φέρει, κύρια και αποκλειστικά η δημοτική αρχή.

Μια εξέλιξη που εκτός από τις καθυστερήσεις, που συνεπάγεται στη συνολική λειτουργία του δήμου – καθώς η έγκριση του προϋπολογισμού θα καθυστερήσει επιπλέον –  εκθέτει ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή, σχετικά με τους λόγους που είχε επικαλεστεί, για τον τρόπο λήψης της απόφασης, για το τεχνικό πρόγραμμα.

 

 

Διαβάστε, αναλυτικά την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νίκου Παπαθεοδώρου για τους λόγους που έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Καραπάνου: