Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και διεξήχθη στην Αθήνα στο κτίριο του Νέου Χημείου. Επισημαίνεται ότι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που ίσχυσαν κατά τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Σημαντική διάκριση έλαβε και σε αυτή τη φάση ο Εμμανουήλ Πετράκης , μαθητής του 4ο Γυμνασίου Αγρινίου. ο οποίος κατέλαβε την 5η πανελλήνια θέση.
Με την διάκρισή του αυτή θα στελεχώσει την εθνική ομάδα και θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Η Ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Μ.Ε.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με ανακοίνωσή της συγχαίρει θερμά τον Εμμανουήλ Πετράκη και του εύχεται υγεία και καλή επιτυχία στην συνέχεια των διαγωνισμών.
