Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ζαφόλια» στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το αύριο» Σπύρου Βασιλείου προς τους ετεροδημότες της Αττικής.

Με την συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ο Σπύρος Βασιλείου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την θερμή υποδοχή αλλά και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η μεγάλη «οικογένεια» των συνδημοτών μας, οι οποίοι ως ενεργοί πολίτες όχι μόνο δεν ξεχνούν την γενέθλιο γη απ’ όπου προέρχονται, αλλά ενδιαφέρονται, συμμετέχουν και θέλουν να γνωρίζουν ποιος και κυρίως γιατί ζητά την ψήφο τους.

Ο Χρήστος Μοσχανδρέου χαιρέτησε την εκδήλωση

«Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι δημοτικές του ενότητες, δεν είναι δυνατό  να μετατρέπονται κάθε φορά σε πεδίο  ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών» τόνισε ο Σπύρος Βασιλείου, προσθέτοντας πως για να ανατραπεί η ορατή πλέον φθίνουσα πορεία του, κάθε ενέργεια και δράση θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, συνοχή και ρεαλισμό. Με γνώμονα αυτά τα στοιχεία, ο Συνδυασμός «Ελπίδα για το αύριο» συνέταξε το Πρόγραμμά του περιλαμβάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για σημαντικούς τομείς δραστηριότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Σπύρος Βασιλείου: «Θέλουμε να είστε υπερήφανοι για τον τόπο σας και κατά πως αυτός διοικείται»

Εκεί που θα πρέπει να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος στην νέα δημαρχιακή θητεία – όπως επεσήμανε – είναι οι τομείς της Διοίκησης του Δήμου η οποία χρειάζεται «επανεκκίνηση», οι υποδομές που είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες και σύμφωνες με τις προκλήσεις που πλέον προκύπτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς (εκκρεμότητες πολεοδομικών σχεδίων, περιουσιολόγιο, έργα λιμνοθάλασσας, «πράσινη» ενέργεια στα δημοτικά κτήρια, νόμιμο και μόνιμο κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, παιδικές χαρές, ανέγερση νέου Δημαρχιακού μεγάρου).

Στον τομέα της ύδρευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας απαιτείται η μεγαλύτερη προσοχή, καθώς ο δήμος την παρούσα στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί έντονα ή ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μιλώντας για τον ΧΥΤΑ, ο Σπύρος Βασιλείου επεσήμανε πως«…καταλυτικό ρόλο παίζει η ορθή λειτουργία του».

Στο μεγάλο κεφάλαιο του Πολιτισμού, τόνισε πως κορυφαία γεγονότα όπως οι Εορτές Εξόδου με το διεθνές ενδιαφέρον ή το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών με την πανελλήνια αναγνώριση, αποτελούν θεσμούς που πρέπει να προσεγγίζονται με σοβαρότητα, ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα για ένα άξιο αποτέλεσμα που να αντιστοιχεί στο κύρος τους.

Το ίδιο συμβαίνει και για τις υποδομές που στεγάζουν τον Πολιτισμό του Δήμου.Για να λειτουργήσουν ωστόσο όλα τα παραπάνω με τρόπο αποδοτικό, τόνισε ο Σπύρος Βασιλείου, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα πρέπει να θεσμοθετήσει και να εντάξει στην λειτουργία του, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού».

«Στόχος της θα είναι ο συντονισμός των Πολιτιστικών δημοτικών φορέων για την μεγιστοποίηση της αξιοποίησης του μεγάλου Πολιτιστικού και Αθλητικού αποθέματος που διαθέτει ο Δήμος μας. Αυτό αποτελεί δέσμευσή μας» κατέληξε.

«Με την ψήφο εμπιστοσύνης σας, το χρέος το δικό μας ως Δημοτική Αρχή είναι να κάνουμε αυτό τον Δήμο ακόμη πιο φιλόξενο και ζεστό, ακόμη πιο όμορφο και πιο λειτουργικό.

Θέλουμε ειλικρινά κι έντιμα, να είστε υπερήφανοι για τον τόπο σας και κατά πως αυτός διοικείται» σημείωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.