Σε κατάληψη τελεί από χθες το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου (σ.σ. ΠΑΛΑΜΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ) προκειμένου να γίνουν άμεσες ενέργειες για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που παρουσιάζονται όταν βρέχει και όχι μόνο.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για να αναδείξουν το μέγεθος του ζητήματος επισκέφθηκαν το δημαρχείο Μεσολογγίου, όπου και έθεσαν στον δήμαρχο, Κώστα Λύρο συγκεκριμένα αιτήματα, ζητώντας και σαφή χρονοδιαγράμματα.

Αιτήματα που η ικανοποίησή τους δεν απαιτεί μεγάλο κόστος αφού πρόκειται για:

  1. Τοποθέτηση στεγάστρων έξω από τις προκατασκευασμένες αίθουσες προκειμένου να γίνεται προαυλισμός. Κάτι που είναι απαραίτητο ιδιαίτερη αυτή την περίοδο λόγω COVID-19.

  2. Τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στις προκατασκευασμένες αίθουσες που χρησιμοποιούνται για διδασκαλία, καθώς λόγω COVID-19 απαγορεύεται η χρήση κλιματιστικών

  3. Παρέμβαση στο προαύλιο του σχολείου ώστε να μην γίνεται συσσώρευση νερών που το μετατρέπει σε λίμνη και το κάνει απροσπέλαστο.

 

Επίσης τέθηκε και το γενικότερο κτηριολογικό ζήτημα του σχολείου που είναι σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια, συνέπεια του οποίου είναι πολλά τμήματα τάξεων να λειτουργούν σε κοντέινερ.

Επιπρόσθετος λόγος για την σημερινή κινητοποίηση είναι το γεγονός ότι τα αιτήματα αυτά είχαν τεθεί υπόψη του δημάρχου Μεσολογγίου και πριν ένα χρόνο, χωρίς όμως κατά το διάστημα αυτό να γίνει το παραμικρό.

Κατά την συνάντηση που έγινε, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος παραδέχτηκε την «ολιγωρία» και δεσμεύτηκε ότι «από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε πολύ σύντομα να ικανοποιηθούν και τα τρία αιτήματα που τέθηκαν».

Γεγονός πάντως είναι ότι οι συνθήκες λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου που φέρει και το όνομα «Παλαμαϊκή Σχολή» κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται ή παραπέμπουν αφενός στις απαιτήσεις της εποχής και αφετέρου σε σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.