ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 12ης Οκτωβρίου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς, του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με εννέα γραμμάρια κοκαΐνης, μία τραπεζική κάρτα αναλήψεων με υπολείμματα κοκαΐνης, ένα πιάτο με υπολείμματα κοκαΐνης, τρία κουτάκια (μπύρας) ειδικά διαμορφωμένα για την χρήση ναρκωτικών (βράσιμο), με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνης.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία, που περιείχε 13 γραμμάρια κάνναβης.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού άνδρα για κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, αφαίρεσε από αυτοκίνητο ημεδαπού άνδρα που είχε πραγματοποιήσει ολιγόλεπτη στάση ένα κινητό τηλέφωνο. Ο παθόντας ακολούθησε τον δράστη, από την τσέπη του οποίου έπεσε το κλεμμένο κινητό και το πήρε πίσω.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή κατά συναυτουργία.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο γραμμάρια κάνναβης και ένας σπρεϋ πιπεριού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει επιτρέψει σε εργαζόμενο να παρέχει υπηρεσίες με φυσική παρουσία εντός της εγκατάστασης δίχως να είναι πλήρως εμβολιασμένος η νοσήσας και χωρίς να έχει υποβληθεί ως προβλέπεται στην διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με την μέθοδο του μοριακού ελέγχου ( PCR ) ή με την χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοιού (RAPID TEST).
Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματός του και στον εργαζόμενο διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

 

Συνελήφθη άνδρας σε περιοχή της Ηλείας για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης

 

Κατασχέθηκαν (300) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και  δύο δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας

 

 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Κατακόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του άνδρα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (2) δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες καθώς και (300) γραμμάρια χλωρά φυτικά αποσπάσματα της ναρκωτικής ουσίας.

 

Ο συλληφθείς καλλιεργούσε τα φυτά κάνναβης, με την μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, σε υφασμάτινη σκηνή αντανάκλασης φωτός, όπου είχε εγκαταστήσει ηλεκτρικό αφυγραντήρα, ηλεκτρικό ανεμιστήρα, μετασχηματιστή και ένα λαμπτήρα για την ανάπτυξη των φυτών.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.