Την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου υπέβαλε με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του σώματος, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κοντός για αυστηρά προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Κοντός στην επιστολή παραίτησης σημειώνει:

“Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Δήμος για τα Παιδιά μας” για σοβαρούς προσωπικούς λόγους που μου έχουν παρουσιαστεί εδώ και αρκετό διάστημα και καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στις διαδικασίες του Δημοτικού συμβουλίου.
Θεωρώ υποχρέωση μου να παραχωρήσω την θέση μου σε κάποιον άλλον από το συνδυασμό μου που θα μπορεί να ανταποκριθεί.
Στόχος μου, από την αρχή της εκλογής μου, ήταν να προσφέρω στο τόπο μου με κάθε τρόπο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον π. Δήμαρχο και π. επικεφαλής του Συνδυασμού “Δήμος για τα παιδιά μας” κ. Καραπάνο Νικόλαο για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του.
Επίσης τον νυν επικεφαλής  κ. Μπιλάλη Μιχάλη και όλους τους Δημοτικούς συμβούλους και μέλη του συνδυασμού μου καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα”
Πρώτη επιλαχούσα για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Κοντός στο δημοτικό συμβούλιο είναι η φιλόλογος, Σόφη Λαναρά και ακολουθεί ο πρ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Μπαλαμπανης.