Δυστυχώς, το ατύχημα έγινε…

Για περισσότερες από δυο εβδομάδες, η περιοχή του Μεσολογγίου βρίσκεται, στη «δίνη» της COVID19.

Ευχή, οι συνέπειες να μην είναι επώδυνες σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, διότι στο οικονομικό σκέλος είναι ολέθριες…

Κατά την ταπεινή μας άποψη η έξαρση της COVID-19 στην περιοχή του Μεσολογγίου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν και εφόσον… Όμως, η πόλη πληρώνει τον αυτισμό της…

Άμεση προτεραιότητα, πλέον, πρέπει να αποτελέσει η ανάληψη δράσεων, ώστε να περιοριστεί, το συντομότερο δυνατό,  η εξάπλωση της νόσου.

Κάτι, που πρέπει να συμβεί, αφενός για λόγους δημόσιας υγείας και αφετέρου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου, να μην βιώσει, η περιοχή μια «ιδιότυπη» απομόνωση.

Κι αυτό διότι ειδικά φέτος η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί “όνειρο θερινής νυκτός”, λόγω της μεγάλης προβολής που έτυχε το Μεσολόγγι, σε πάμπολλα αφιερώματα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

 

 


Kolotumba” για την ενεργειακή της ΔΕΥΑΜ!  

Θα θυμάστε την οξεία αντιπαράθεση που είχε υπάρξει στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας για το ζήτημα της ενεργειακής κοινότητας και ειδικότερα αυτής της ΔΕΥΑΜ.

Προχθές, λοιπόν, αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ που εγκρίνει την συμμετοχή της επιχείρησης στις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Δηλαδή, η δημοτική αρχή ουσιαστικά «ευθυγραμμίστηκε», με αυτό που πρότεινε από την αρχή σύσσωμη η αντιπολίτευση!

Το ενδιαφέρον θα είναι πως θα “δικαιολογηθεί” αυτή η δίμηνη «καθυστέρηση» για τη λήψη μιας «αυτονόητης» απόφασης…


 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Θα υπάρξει επιτέλους ενιαία στρατηγική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτ/νια;

Η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία έτσι όπως προωθείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών προκαλεί έντονες αντιδράσεις από μια σειρά φορέων της περιοχής, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση.

Το βέβαιο είναι ότι και αυτή η αναδιάταξη «βρίσκει» πρόσφορο έδαφος υλοποίησης εξαιτίας της απουσίας, ενός συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού, από πλευράς Αιτωλοακαρνανίας, σε επίπεδο διεκδίκησης.

Σε όσα λέγονται και ακούγονται, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2013, με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ σε χρόνο dt «θυσιάστηκε» το κραταιό ΤΕΙ Μεσολογγίου. Κάτι που επέφερε καίριο οικονομικό και πολιτισμικό πλήγμα στην περιοχή. Όπως κάτι ανάλογο συνέβη και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο, τότε. Και λέμε ανάλογο διότι το συγκεκριμένο ίδρυμα είχε μικρό χρόνο ζωής αφού είχε συσταθεί το 2009.

Με «όπλο», λοιπόν, αυτή την δεδομένη και πανθομολογούμενη αδικία θα πρέπει να υπάρξει η χάραξη μιας συγκεκριμένης στρατηγικής, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να διερευνηθεί τι μπορεί να γίνει στην Αιτωλοακαρνανία στον τομέα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση των πολιτικών που έχει ανακοινώσει ότι θα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι η Υπουργός Παιδείας έχει αναφερθεί, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η λειτουργία τεχνολογικών σχολών τριετούς εκπαίδευσης, στα πρότυπα των πρώην ΤΕΙ.

Όσον αφορά τώρα την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, δικαιολογημένη απόλυτα η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, δικαιολογημένη απόλυτα όμως και η ακαδημαϊκή προσέγγιση, από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών…

Έτσι, σε πρώτο χρόνο ας «θωρακίσουμε» ως Αιτωλοακαρνανία τα γεωπονικά τμήματα εδώ και τώρα και παράλληλα να διεκδικήσουμε και το κάτι παραπάνω που θα έχει θετικό αποτύπωμα και στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως στη γνώση και την κατάρτιση.


 

 

Ο «Τρικούπης» δεν λησμόνησε την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου

Την Μεγάλη Τετάρτη και με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην BasketLeague η ομάδα του «Χαρίλαου Τρικούπη».

Η ομάδα που «διαφήμισε» θετικά το Μεσολόγγι καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου με την «ανταγωνιστική» παρουσία στο παρκέ.

Ακόμη και στον τελευταίο αγώνα η διοίκηση της ομάδας φρόντισε να προβάλει με έναν ξεχωριστό τρόπο την πόλη του Μεσολογγίου καθώς καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης – που μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση – στις φωτεινές πινακίδες  του κλειστού προβαλλόταν επετειακό μήνυμα, για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.

Έτσι η παρουσία του «Τρικούπη» για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία δεν πέρασε χωρίς θετικό αποτύπωμα για την περιοχή μας αλλά και απαρατήρητη για τις αγωνιστικές της επιδόσεις, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά, με σημαντικότερη αυτή του γηπέδου.

Αναφορικά με τη νέα χρονιά η διοίκηση του «Τρικούπη» εμπιστεύτηκε και πάλι την τεχνική ηγεσία στον Ντίνο Καλαμπάκο και βρίσκεται σε αναμονή των αποφάσεων του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ για την κατάρτιση του γκρουπ της BasketLeague.


 

 

“Καθημερινότητα” οι βανδαλισμοί στην παιδική χαρά στον Κήπο των Ηρώων

Πολλά είναι τα παράπονα γονέων για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην παιδική χαρά μπροστά από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι.

Τις τελευταίες ημέρες αργά το μεσημέρι ή αργά το βράδυ νεαροί επιδίδονται σε συστηματικό βανδαλισμό του εξοπλισμού όπως μπορείτε να να δείτε και στις εικόνες.

Απλά, τώρα δεν υπάρχουν…

Φυσικά, δεν έχουν καταγραφεί μόνο αυτοί οι βανδαλισμοί στο Μεσολόγγι, καθώς και στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου άγνωστοι θεώρησαν «υποχρέωσή» τους να μεταφυτεύσουν τριανταφυλλιές από τα «παρτέρια» σε γλάστρες των σπιτιών τους…

 


 

 

Τα «χαμόγελα» επέστρεψαν στο Σελίβειο!

Τα χαμόγελα αισιοδοξίας επέστρεψαν σε προσωπικό και φιλοξενούμενους στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, μετά από έναν και πλέον χρόνο ιδιότυπης απομόνωσης, λόγω της COVID19.

Με «όπλο» τον εμβολιασμό που ολοκληρώθηκε εδώ και δυο μήνες περίπου και που εκ των πραγμάτων αποτελεί, «ασπίδα» ζωής, απέναντι στη νόσο μπαίνει τέλος, σε μια δύσκολη και κοπιώδη διαδρομή.

Μια διαδρομή κατά την οποία,  με την αυταπάρνησή τους οι εργαζόμενοι κατάφεραν, να κρατήσουν σχεδόν αλώβητη τη δομή, από την COVID19.

Διαχειρίστηκαν με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία τα λιγοστά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη δομή, πετυχαίνοντας να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά, με τις τραγικές συνέπειες που συνέβησαν σε άλλες δομές.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι στο ίδρυμα επέστρεψαν στις καθημερινές δημιουργικές δραστηριότητές τους και το προσωπικό πλέον μπορεί να «παίρνει» ανάσες ανακούφισης από την πραγματικά δύσκολη προσπάθεια που καταβάλει.