Μεγάλη η “ουρά” έξω από το εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Σε εξέλιξη είναι οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου που όμως γίνονται με καθυστέρηση, δυο και πλέον ωρών, σε στα προγραμματισμένα ραντεβού εξαιτίας λανθασμένων εγγραφών από το σύστημα, αλλά και καθυστέρησης στην παράδοση δόσεων εμβολίων.

Σήμερα τέθηκε σε λειτουργία το νέο εμβολιαστικό μοντέλο στο νοσοκομείο με οχτώ εμβολιαστικές γραμμές κάτι που σημαίνει πολλαπλάσια προσέλευση κοινού είτε για την πρώτη, είτε για τη δεύτερη δόση.

Αποτέλεσμα είναι μια απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητηθεί η συνδρομή του 2/39 Σ.Ε. για την τοποθέτηση σκηνών στο προαύλιο.

Παράλληλα στο προαύλιο του νοσοκομείου έγινε και κινητοποίηση από τους εργαζόμενους με δίωρη στάση εργασίας. Κινητοποίηση για να εκφραστούν οι επιφυλάξεις και οι διαφωνίες για τη δυναμικότητα του εμβολιαστικού κέντρου που δεν μπορεί να υποστηριχτεί από το υφιστάμενο προσωπικό.

Για την κινητοποίηση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σήμερα ξεκίνησε η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας  εξαιτίας του ανέφικτου προγράμματος που αποφάσισαν «οι υπεύθυνοι» .

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των πολιτών είναι η Διοίκηση της Ν.Μ. Μονάδας Μεσολογγίου, η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

ΖΗΤΑΜΕ να αλλάξει ΤΩΡΑ όλος αυτός  ο σχεδιασμός και η ταλαιπωρία των πολιτών , διότι είναι αδύνατον με το υπάρχον προσωπικό να εμβολιαστούν από 170  άτομα/ ημέρα –μέχρι χθες-    680 άτομα / ημέρα από σήμερα , χωρίς προσλήψεις προσωπικού    (Ιατρικό – Νοσηλευτικό – Διοικητικό)

Για εμβολιασμούς υπάρχει η Α΄ Βάθμια Υγεία ( Κέντρα Υγείας , ΤΟΜΥ κ.λ.π.)

Το Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του για τους πολίτες και όχι να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο .

Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιήθηκε σήμερα Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στην Είσοδο του Νοσοκομείου.”