ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 4ης και 5ης Μαΐου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συγκροτήθηκαν, προχθές αργά το βράδυ, στο πλαίσιο ελέγχων για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ειδικά μεικτά κλιμάκια αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή των Πατρών.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι λειτουργούσαν, ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος αντίστοιχα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών σε βάρος των ιδιοκτητών, στους οποίους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους (1.000) και (3.000) ευρώ αντίστοιχα, ενώ στο ένα κατάστημα επεβλήθη και αναστολή λειτουργίας για (15) ημέρες.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί πέντε πελάτες, σερβίροντας ποτά και φαγητά, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας.

Στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο (1.000) ευρώ, ενώ σε έναν πελάτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ για στέρηση βεβαίωσης μετακίνησης.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, διότι σήμερα τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαΐα, είχε διοργανώσει σε οικία εκδήλωση – γλέντι, συνδεόμενη με γάμο, αναπαράγοντας μουσική, προερχόμενη από στερεοφωνικό συγκρότημα, με τη συμμετοχή πενήντα ατόμων.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν διοικητικό πρόστιμο ύψους (3.000) ευρώ στον διοργανωτή της εκδήλωσης, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε όχημα που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (400) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Κρέστενα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
• (10) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
• (20) γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης και
• ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας.