«Δυο μέτρα δυο σταθμά» είναι η τακτική με την οποία αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιμετώπιση του τοπικού τύπου.

Μια αντιμετώπιση απόλυτα μονοδιάστατη, αφού κατ΄ επανάληψη γίνεται διάχυση της ενημέρωσης «πρώτα» σε ένα συγκεκριμένο μέσο και ύστερα από ώρες ή συνήθως μέρες στα υπόλοιπα…

Ενημέρωση για τυχόν συναντήσεις ή επισκέψεις της δημοτικής αρχής με κυβερνητικούς ή άλλους αξιωματούχους ποτέ δεν γίνεται σε «πρώτο» χρόνο, ώστε να γίνεται δημοσιογραφική κάλυψη. Συνήθως όμως σε αυτές τυχαίνει να παρίσταται, εκπρόσωπος του συγκεκριμένου μέσου, κάτι που μάλλον χρήζει «χαρτομαντείας»…

Επίσης δεν παραλείπεται το γεγονός ότι με το συγκεκριμένο μέσο  επίσημος συνεργάτης του δημάρχου Μεσολογγίου, είχε και ίσως έχει «αφανή» ιδιοκτησιακή σχέση.

Κάτι που εκτός των άλλων θέτει και ζήτημα υγιούς ανταγωνισμού.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα σε αυτό το μέσο, περί δεοντολογίας, διαφάνειας κλπ, κλπ… με στόχευση πάντα “πραγματικούς ή κατά φαντασία” πολιτικούς αντιπάλους, της δημοτικής αρχής ή όσους ασκούν ακόμη και καλόπιστη κριτική.

Αλήθεια που νομίζουν ότι απευθύνονται…

 

Δημοσιεύτηκε στα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ της 10ης Ιανουαρίου 2021