Πολλά είναι τα ζητήματα που το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου με ορισμένα από αυτά να άπτονται σε υπερθετικό βαθμό της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα το κορυφαίο ίσως ζήτημα που πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα είναι αυτό της διαχείρισης των σκουπιδιών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας στο δήμο έχει φθάσει έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος του αρμόδιου υπουργείου, η οποία κυριολεκτικά αποτελεί «κόλαφο». Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα την τελευταία δεκαετία δεν αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Έτσι και με βάση τα όσα δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι πολύ πιθανό σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην μπορεί να γίνει αποκομιδή σκουπιδιών και σε όλο το εύρος του δήμου να δούμε εικόνες ανάλογες με αυτές που βλέπαμε πρόσφατα σε Αίγιο, Πύργο κ.α.

Ζητούμενο, λοιπόν, είναι να υπάρξει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην κατεύθυνση της κείμενης νομοθεσίας ώστε ο ΧΥΤΑ να καταστεί και πάλι λειτουργικός.

Άλλωστε εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει υπάρξει γενναία αύξηση των δημοτικών τελών που τότε «δικαιολογήθηκε» για την κάλυψη αναγκών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

 

Από τα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ της 25ης Οκτωβρίου 2020