Άνοιξε η αυλαία των αγώνων στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα με τη διεξαγωγή του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Στίβου  Κ16.

Ο πρώτος  αγώνας, μετά κορονοϊού εποχής, έγινε την Τετάρτη 24/6/2020, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με αυστηρά πρωτόκολλα και χωρίς θεατές. Το παρών έδωσαν αθλητές-τριες από 30 περίπου σωματεία της Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Στους αγώνες που έγιναν στην Πάτρα συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες σπό τον Α.Σ. ΠΝΟΉ Μεσολογγίου η διοίκηση της οποίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις συμμετοχή στους αγώνες:

“Η ΠΝΟΗ Μεσολογγίου συμμετείχε με 3 αθλήτριες σε δρομικά, αλτικά και ριπτικά αγωνίσματα. Ελπιδοφόρο ήταν το αγωνιστικό ξεκίνημα της σπρίντερ αθλήτριά μας Άννας Αντωνοπούλου, η οποία κατάφερε να “πιάσει” το όριο βαθμολόγησης (12.04) στα 80μ. με χρόνο 11.91, παρόλο που αγωνίστηκε σε μεγαλύτερη για την ηλικία της κατηγορία!

Η αθλήτριά μας Σωτηρία Φιλιπποπούλου πάλεψε για μια καλή θέση στα 80μ και στη σφαιροβολία. Η αθλήτριά μας Αθανασία Σαλτού επέστρεψε στο στίβο της “μάχης” έπειτα από 1 χρόνο απουσίας, συμμετέχοντας στα 80μ. και στο άλμα εις μήκος.
Η συμμετοχή ενός αθλητή σε Διασυλλογικό Πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντική για την απόκτηση μεγαλύτερης εμπειρίας ή για την επίτευξη μιας καλής επίδοσης.
Οι αθλήτριές μας είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα άρτιο, σύγχρονο και ελκυστικό στάδιο σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις στίβου στην πόλη μας που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις. Η ΠΝΟΗ κάνει έκκληση στη Δημοτική Αρχή του Μεσολογγίου να στηρίξει υλικοτεχνικά το στίβο της πόλης προκειμένου οι αθλητές-τριές μας να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάζονται σε όλα τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού και να συμμετέχουν σε αγώνες “επί ίσοις όροις”‘.”