Η ενοικίαση ή η πώληση μιας ιδιοκτησίας δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Ειδικά στην εποχή μας, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές έχουν θέσει αρκετά και υψηλά στάνταρ για το σπίτι το οποίο θα μείνουν. Αν θέλεις να πουλήσεις ή να νοικιάσεις το σπίτι σου χωρίς να περιμένεις πολύ καιρό, ή στην χειρότερη να μην έχεις κανένα αποτέλεσμα, ακολούθησε τις συμβουλές που θα βρεις παρακάτω.

 

Κάνε Μικροεργασίες για Ανανέωση

 

Το βάψιμο ή η επιδιόρθωση μικρών ρωγμών, ντουλαπιών ή ακόμα και νιπτήρων κάνουν τεράστια διαφορά στο πόσο σύγχρονος φαίνεται ένας χώρος αλλά και στην καθαριότητα που αποπνέει. Μεταξύ των άλλων όσο πιο νέες είναι οι υποδομές του σπιτιού σου τόσο καλύτερες απολαβές θα μπορείς να πάρεις από τους νέους ενοίκους ή αγοραστές.

 

Εστίασε σε Καλές Φωτογραφίες 

 

Οι φωτογραφίες είναι εκείνες που θα «πουλήσουν» και θα διαφημίσουν το σπίτι σου στα άτομα που θα μείνουν στην συνέχεια σε αυτό. Αν οι φωτογραφίες δεν είναι καλής ποιότητας είναι πιθανό τα νέα να μην μπουν στον κόπο να ασχοληθούν και να έρθουν να το δουν από κοντά. Για τα καλύτερα αποτελέσματα φωτογραφίας εκτός από τις σωστές γωνίες και την καλή ανάλυση θα πρέπει και ο φωτισμός να είναι πολύ καλός.

 

Εκτός από τις φωτογραφίες, ο φωτισμός είναι must και κατά την ώρα που θα κάνεις ξενάγηση στον νέο ενοικιαστή ή αγοραστή του σπιτιού. Θα πρέπει να μπορεί αν δει καθαρά την κάθε γωνία του κάθε δωματίου και εκτός των άλλων το φως θα ομορφύνει τον χώρο και θα τον κάνει να φαίνεται πιο φωτεινός. Για να μην αγχώνεσαι για τον λογαριασμό του ρεύματος και τα επιπλέον έξοδα που θα έχεις σε αυτόν από τις εκτενείς ξεναγήσεις των νέων ενοίκων μπορείς να επιλέξεις το φθηνότερο ρεύμα από τη Volton. Και μην ξεχνάς να ανάβεις κάθε φως του σπιτιού γιατί εκτός των άλλων έτσι θα δείξεις πως όλα τα ηλεκτρικά λειτουργούν ρολόι.

 

Προσοχή στην Καθαριότητα

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα σπίτι που είναι καθαρό προσελκύει ακόμη περισσότερο τους αγοραστές τους γιατί έτσι μπορούν να φανταστούν πως θα είναι όταν θα μένουν οι ίδιοι σε αυτό. Πατώματα, πάγκοι, επιφάνειες και σίγουρα η τουαλέτα πρέπει να είναι καθαρά. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο να καθαρίζεις συνεχώς για να δείξεις το σπίτι σε κάποιον που μπορεί και να μην το κλείσει αλλά είναι μία μικρή περίοδος που σύντομα θα τελειώσει.

 

Πρόσφερε 3D Models του Σπιτιού

 

Ένα 3D model του σπιτιού σου μπορεί να δώσει μια καλύτερη εικόνα του χώρου και των διαστάσεων του, καθώς επίσης μπορεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερους πιθανούς ενοικιαστές και αγοραστές. Είναι σίγουρα το κλειδί προς το μελλοντικό Real Estate και κάνει την διαδικασία της επιλογής σπιτιού πιο άμεση και την δουλειά σου πιο εύκολη. Μπορείς να εμπιστευτείς την AB 3D-Scanning, ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που αναλαμβάνει την ψηφιοποίηση έργων, και να προσθέσεις το έργο σου μαζί με τις φωτογραφίες του σπιτιού. Θα δεις πως το σπίτι θα «κλείσει» σε πολύ μικρό διάστημα.

 

Μην το Παρακάνεις στην Τιμή

 

Όσο καινούργιο και να είναι ένα σπίτι αν η τιμή του είναι πολύ υψηλή δεν πρόκειται να πουληθεί ή ενοικιαστεί, τουλάχιστον όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προσπάθησε η επιλογή της τελικής τιμής να συμβαδίζει με τις παροχές και την ποιότητα του σπιτιού που δίνεις, καθώς και με την επικαιρότητα και το οικονομικό πλαίσιο της εποχής.