Πέρυσι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε διαθέσει μηχανολογικό εξοπλισμό για την εξυγίανση του Κτήματος Πετούνη. Δυστυχώς ΄όμως ο χώρος συνεχίζει να αποτελεί μια παράνομη χωματερή

Για ακόμη ένα βράδυ αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα χθες βράδυ στο Μεσολόγγι εξαιτίας της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας στο “κτήμα Πετούνη”.

Ως γνωστό τα τελευταία χρόνια ο χώρος του  κτήματος Πετούνη έχει μετατραπεί σε μια παράνομη ανεξέλεγκτη χωματερή, με τις πυρκαγιές, το τελευταίο διάστημα,  να αποτελούν, “καθημερινότητα”.

Κάτι που προκαλεί “πονοκέφαλο” στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω του γεγονότος ότι διατίθενται δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την στιγμή που έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και ως εκ τούτου γίνεται “διάσπαση” δυνάμεων και καταπόνηση του προσωπικού για κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελέα Μεσολογγίου για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών από πλευράς δήμου Μεσολογγίου για την κατάσταση αυτή, μιας και η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι όπως και από χθες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διέθεσε μπουλντόζες για τον καθαρισμό και εξυγίανση του χώρου, όμως από πλευράς δήμου προφανώς και δεν έγινε περίφραξη για να αποφευχθεί η απόρριψη σκουπιδιών. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο “κτήμα Πετούνη” αποτελεί και “υγειονομική βόμβα”  και συμβάλει στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής της Κλείσοβας, με τις ευθύνες του δήμου Μεσολογγίου να είναι τεράστιες.