Το δημοτικό κτήμα «Πετούνη» επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά. Στην επίσκεψη παρόντες ήταν   οι αντιδήμαρχοι Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος και Περσεφώνη Μελαχρή.

 

Σε ανακοίνωση τύπου από το δήμο Μεσολογγίου για την επίσκεψη και τις παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή με την συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής αναφέρεται: 

“Ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε την κυρία Σαλμά για την υποστήριξη της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας στον καθαρισμό του χώρου, κάτι που ήταν εξαιρετικά επείγον λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο σημείο.
Ο καθαρισμός επετεύχθη με την συνδρομή των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας. Όπως είπε ο Δήμαρχος Ι Π Μεσολογγίου, ο χώρος του κτήματος πλέον θα περιφραχθεί, ενώ θα ληφθούν εκ μέρους του Δήμου όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη του. Ωστόσο, προς αποφυγή κάθε κινδύνου στο μέλλον, είναι απαραίτητη η συνεργασία των πολιτών.

Ο Κώστας Λύρος παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του και για την άμεση ανταπόκριση της Αντιπεριφερειάρχη στον καθαρισμό των υδατορεμάτων Ζεστής και Κεφαλοβρύσου, στα οποία κατά το παρελθόν έχουν συμβεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.”