Ο αναγνώστης του MessolonghiNews, Κώστας Κυτάγιας, κάτοικος Ευηνοχωρίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μας έστειλε την ακόλουθο σχόλιο σχετικά με την προχθεσινή μας ανάρτησή Τα γεφύρια είναι για να ενώνουν”:

“Ως κάτοικος του Ευηνοχωρίου, ο οποίος τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι συντοπίτες ζούμε και αναπτύσσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Ευήνου, θα συμφωνήσω μαζί σας πως «Τα γεφύρια είναι για να ενώνουν», που γράψατε χθες.

Με μια διαφορά. Αυτό ισχύει για ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΟΠΩΣ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ.

Αυτά τα ερειπωμένα γεφύρια όπως το δικό μας, δυστυχώς δεν ενώνουν αλλά μας ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ και μας γεμίζουν θυμό και αγανάκτηση. Γιατί από το 2015 όλοι ήξεραν πως η γέφυρα του Ευήνου είχε σημαντικό πρόβλημα. Χορτάσαμε υποσχέσεις και κάποιοι εργολάβοι χόρτασαν μέσω των αντιπλημμυρικών έργων το δικό μας χρήμα, ως φορολογουμένων πολιτών.

Το αποτέλεσμα το είδαμε πριν από 1,5 μήνα.

Και τώρα μας ζητάτε και τα ρέστα, γιατί διαμαρτυρόμαστε και δεν συναινούμε μ’ εκείνους που όπως λέτε «εργάζονται αθόρυβα για τη λύση του προβλήματος». 

Αλήθεια κ. Μαλαβέτα,

Ποιοι είναι αυτοί οι «αθόρυβοι εργάτες»;

Πότε μας ενημέρωσαν για το τι κάνουν 1,5 μήνα τώρα;

Πότε ανέλαβαν τις ευθύνες τους για τις«κακοτεχνίες ή τον κακό σχεδιασμό του παρελθόντος» που και εσείς χθες αναφέρατε;

Γιατί δεν μας λένε έστω αυτό που εσείς χθες γράψατε, πως δηλαδή «σε διάστημα 20 με 24 μηνών από την καταστροφή θα έχουμε τη λύση στο πρόβλημα»;

Είναι ανίκανοι;

Φοβούνται το πολιτικό κόστος;

Δεν έχουν ούτε βραχυπρόθεσμες αλλά ούτε μακροπρόθεσμες επεξεργασμένες λύσεις;

Και αν δεν έχουν τώρα, πότε θα τις έχουν;

Αν πραγματικά επιδιώκουν τη συναίνεση μας, τότε δεν έχουν παρά να μιλήσουν ανοιχτά και συγκεκριμένα.

Η υπομονή μας εξαντλείται!

Καταλάβετε το και εσείς

Και κυρίως όσοι «αθόρυβα» σπέρνουν ανώνυμα χαρακτηρισμούς και φημολογίες! “

 

 


Ως Messolonghinews συμμεριζόμαστε την απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση αλλά και αγωνία που διακατέχει, τους κατοίκους των περιοχών, πλησίον της Γέφυρας του Ευήνου, για τον εδώ και ένα και πλέον μήνα, κοινωνικό και επαγγελματικό αποκλεισμό που βιώνουν.

Δυστυχώς όμως το ξημέρωμα της 12ης Δεκεμβρίου βρήκε τη γέφυρα του Ευήνου «πληγωμένη». Το γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Όμως η αναζήτηση ευθυνών είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα από το «τι μέλλει γενέσθαι». Και το «τι μέλλει γενέσθαι» είναι που πρέπει να μας απασχολεί πρώτιστα αυτή την ώρα.

Με αυτό το σκεπτικό ως Messolonghinews, στην ανάρτηση «Τα γεφύρια είναι για να ενώνουν» αναφέραμε ότι γίνονται ενέργειες, ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει και πάλι Γέφυρα. Κάτι που εκ των πραγμάτων λόγω της φύσης του έργου μόνο απλή και εύκολη υπόθεση δεν είναι, για ευνόητους τεχνικούς και κατασκευαστικούς λόγους.

Τώρα το εάν όσα αναφέραμε στην ανάρτηση, επισημαίνοντας μικροπολιτικές πρακτικές και αντιλήψεις, «ενόχλησαν», ελάχιστα έως καθόλου μας απασχολεί.

Κι αυτό διότι και με αυτό το γεγονός γίνεται αντιληπτό ότι ο τόπος υποφέρει από την «μικροπολιτική».

Εάν υπάρχει τεκμηριωμένος αντίλογος για τεχνικές παραλείψεις ή αμέλειες ή ολιγωρία στο σκέλος της αποκατάστασης της γέφυρας, από πλευράς Περιφέρειας, Δήμου, Υπουργείου κλπ.,  εδώ είμαστε να τον δημοσιεύσουμε, όμως σε κραυγές, γενικεύσεις και αφορισμούς, είμαστε «απέναντι», όπως άλλωστε κάνουμε και σε άλλα ζητήματα.

Και αυτή την λανθασμένη νοοτροπία που δυστυχώς άθελα υιοθετείται και από νέα παιδιά που καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό στο Μεσολόγγι επιδιώκουμε να ανατρέψουμε. Μιας και πιστεύουμε ότι είναι η γενεσιουργός αιτία των όποιων “δεινών¨ του τόπου. 

Άλλωστε είναι κοινά παραδεκτό ότι πρακτικά ήταν και είναι αδύνατο σε αυτό το διάστημα από 12 Δεκεμβρίου έως σήμερα να έχει γίνει η όποια παρέμβαση ή η όποια εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση της Γέφυρας ώστε να έχει καταστεί λειτουργική.

Τέλος ως Messolonghinews παρακολουθούμε και ενέργειες που γίνονται ώστε άμεσα να υπάρξει «γέφυρα» για ΙΧ και δίκυκλα.