Λύση φαίνεται να βρίσκει επιτέλους ένα πρόβλημα που ταλανίζει από το 2011 τους αγρότες του Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου καθώς οι πολύπαθες εργασίες αναβάθμισης των υποδομών αγροτικής ύδρευσης της περιοχής -που θυμίζουν “γεφύρι της Άρτας”- φαίνεται να ξεκολλάνε επιτέλους μετά από συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι, όταν το 2011 εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, οι αγρότες της περιοχής ανέμεναν το ζωογόνο νερό εντός το πολύ μιας διετίας. Δυστυχώς, για λόγους που δεν μπορεί να γνωρίζει αναλυτικά το Messolonghinews, ο εργολάβος δεν προχώρησε ποτέ στην ολοκλήρωση των έργων και υποκαταστάθηκε – όπως ορίζει ο νόμος- με τους ίδιους όρους και την ίδια έκπτωση από άλλη κοινοπραξία εργολάβων. Και πάλι όμως οι εργασίες δεν προχώρησαν για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση όπου ο Θανάσης Μαυρομμάτης και οι υπηρεσίες υλοποίησαν την εντολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη που ζήτησε να λυθεί το ζήτημα αυτό το συντομότερο.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, μετά από εμπεριστατωμένες ενέργειες των υπηρεσιών της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας σε συνδυασμό με την κατάλληλες πολιτικές παρεμβάσεις από τον Μαυρομμάτη, ολοκληρώθηκαν όλα όσα εκκρεμούσαν από τη πλευρά των υπηρεσιών του Υπουργείου έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τις εργασίες ο εργολάβος. Μάλιστα ο ίδιος, μετά απ αυτές τις θετικές εξελίξεις, δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες και να ολοκληρώσει το τόσο αναγκαίο έργο.

Θα ήταν εδώ άδικο αν δεν αναφερθούμε στις ενέργειες του Προέδρου του Αγίου Γεωργίου Ηρακλή Διαμαντόπουλου, ο οποίος τόσο μόνος του όσο και με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, «έλιωσαν» πολλά ζευγάρια παπούτσια προσπαθώντας να βοηθηθούν στο τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα!