Χωρίς καμιά αμφιβολία το κορυφαίο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει και να «προσπεράσει» χωρίς απώλειες η Κυβέρνηση είναι το ενεργειάκο. Και αναφερόμαστε στις δυσβάσταχτες χρεώσεις που κυριολεκτικά γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πέραν των γεωπολιτικών εξελίξεων μια παράμετρος που έχει συμβάλει καθοριστικά στο ράλι ανόδου των τιμών κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας είναι η απελευθέρωση της αγοράς, στο σκέλος της παραγωγής.

Έτσι παρά τις προσδοκίες ότι το άνοιγμα και ο ανταγωνισμός θα μείωνε το κόστος, μάλλον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και με μεγάλη ένταση.

Κάνουμε αυτή την εισαγωγή για να εξηγήσουμε κάτι το παράλογο και παρανοϊκό που συμβαίνει στο Μεσολόγγι.

Αναφερόμαστε σε προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη ώστε να ακυρωθεί η δημιουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου που θα καλύπτει στις ενεργειακές ανάγκες των ΤΟΕΒ και δήμων της Δυτικής Ελλάδας.

Ένα πάρκο που όταν ολοκληρωθεί θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο για τις κοινωφελείς ανάγκες όπως ρητά αναφέρεται στο καταστατικό των ενεργειακών κοινοτήτων που έχουν συσταθεί.

Ένα πάρκο που για τη δημιουργία του έχουν βρεθεί οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων.

Όμως όσοι είχαν την ιδέα και σε σύντομο χρόνο προέβησαν στην ολοκλήρωση μιας σειράς δύσκολων διαδικασιών μάλλον έχουν λογαριάσει «χωρίς τον ξενοδόχο» που μάλλον δεν είναι άλλος από ιδιωτικά συμφέροντα παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που βλέπουν να χάνουν κέρδη…

Κάνουμε την επισήμανση αυτή, διότι από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε, ότι κατατέθηκε προσφυγή κατά μιας διαδικαστικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού πάρκου στο κτήμα PILOT PORDER.

Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσφεύγει ή να καταγγέλλει αποφάσεις της διοίκησης εάν πιστεύει ότι είναι λανθασμένες ή …ή…

Όμως με τη συγκεκριμένη προσφυγή ανεξάρτητα της τύχης που θα έχει, το βέβαιο είναι ότι το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί είναι καθυστέρηση και επιπρόσθετα οικονομικά βάρη σε ΤΟΕΒ και Δήμους και κατ΄ επέκταση στους πολίτες…

Πλέον του ότι, κάποια από τα επιχειρήματα που προβάλλονται στην προσφυγή μπορεί να καταστήσουν παράνομες τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και του Αεροδρομίου…

Η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου έχει σύμφωνη γνώμη με τις αιτιάσεις της προσφυγής;