Ακόμη και ιδιωτικά συνεργεία «επιστρατεύτηκαν» για τον καθαρισμό της εισόδου και του προαυλίου του Διοικητηρίου, στο Μεσολόγγι, από τις κοπριές που εκτόξευσαν το πρωί της Τρίτης αγρότες.

Αν όχι τις επόμενες ώρες σίγουρα αύριο, θα γίνει και εκτεταμένη απολύμανση του χώρου για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάδοσης μολυσματικών ασθενειών, σύμφωνα με κατευθύνσεις που δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επίσης, σειρά θα πάρουν συνεργεία ελαιοχρωματιστών και τεχνητών για την αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν τόσο στους «φρεσκοβαμμένους» τοίχους όσο και στο προαύλιο από τα τρακτέρ. Μεγαλώνοντας έτσι τον «λογαριασμό στους πολίτες…»

Πλέον των παραπάνω η σημερινή κινητοποίηση φαίνεται ότι προκαλεί ρήγμα στο μέτωπο των αγροτών, αφού πολλοί ήταν αυτοί που είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους για την υλοποίησή της, κάτι που αποδεικνύεται και από την μικρή συμμετοχή. Ενώ έχουν υπάρξει και δημόσιες τοποθετήσεις ενάντια σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας, όπως του προέδρου των νέων αγροτών Γρηγόρη Μετάνοια.

Κι αυτό διότι, αφενός η Περιφέρεια ως θεσμός τοπικής αυτοδιοίκησης δεν χαράσσει την αγροτική πολιτική και αφετέρου διαχρονικά υποστηρίζει και προωθεί τα αιτήματα των αγροτών στην κεντρική εξουσία.

Τέλος, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει υπάρξει και αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως Μεσολογγίου για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.