Καμία απολύτως έκπληξη δεν μας προκάλεσε τα όσα αναφέρει στην δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος για την κεντρική πλατεία.

Κι αυτό διότι με σειρά δημοσιευμάτων μας στο παρελθόν έχουμε επισημάνει τη «στρατηγική» της μετακύλισης ευθυνών σε άλλους, για τις αστοχίες και τις λανθασμένες προσεγγίσεις, σε διάφορα ζητήματα του δήμου από τη δημοτική αρχή.

Από τη «στρατηγική» αυτή λοιπόν δεν θα ξέφευγε και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας…

Διαβάζοντας την ανακοίνωση θα σταθούμε σε δυο σημεία:

Το πρώτο έχει να κάνει με το «επιχείρημα» που επικαλείται ο κ. Λύρος: «Έλειπαν από τη μελέτη 180 τ.μ.» και το άλλο έχει να κάνει με το διάστημα των επτά (7) μηνών που μεσολάβησαν για να υπογραφθεί η σύμβαση του έργου.

Στεκόμαστε σε αυτά τα σημεία γιατί θα πρέπει να εξηγηθεί από τη δημοτική αρχή με παράθεση συγκεκριμένων αριθμών πόσο είναι το κόστος κατασκευής των επιπλέον 180 τμ., όταν η συνολική επιφάνεια είναι 5.000 τ.μ.;

Κάνοντας τον υπολογισμό με απλά μαθηματικά εάν υποθέσουμε ότι το κόστος για τα 5.000 τ.μ. είναι 300.000€ για τα 5.180 τ.μ. το ποσό είναι 310.800€, δηλαδή 10.800€ το επιπρόσθετο κόστος.  Ένα ποσό που είναι προφανές ότι δεν «μπορεί» να τινάξει το έργο στον αέρα…

Όσον αφορά την επτάμηνη καθυστέρηση ο μόνος που θα πρέπει να εξηγήσει με σαφήνεια το λόγο είναι ο ίδιος ο δήμαρχος και κανένας άλλος… Θυμίζουμε ότι το έργο θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2020.

Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι το συγκεκριμένο έργο έτσι όπως υλοποιείται δίνει “τροφή” για αρνητικά σχόλια σε βάρος της δημοτικής αρχής.

Ενώ μετά και τις παρεμβάσεις που έγιναν από τη δημοτική αρχή στο σημείο που θα κατασκευαζόταν το σιντριβάνι «μπαίνει» σε δικαστικές περιπέτειες…