Εκπαιδευτική δράση για μαθητές και θεματική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου στις 9 και 10 Οκτωβρίου
Με δύο ξεχωριστές δράσεις συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στις εκδηλώσεις για την 455η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και επισκέπτες να γνωρίσουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας της πόλης και της εποχής της μεγάλης ναυμαχίας.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2026 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου και περιλαμβάνουν εκπαιδευτική περιήγηση για μαθητές, καθώς και θεματική ξενάγηση με αναφορές στην Ενετοκρατία, την πρώτη Οθωμανική Περίοδο, τους Ενετοτουρκικούς Πολέμους και την πολεμική τέχνη της εποχής.
Εκπαιδευτική περιήγηση για μαθητές – Παρασκευή 9 Οκτωβρίου
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, από τις 9:00 έως τις 12:00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου και στα εκθέματα που συνδέονται με την εποχή της Ναυμαχίας και τις πολεμικές συγκρούσεις.
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές από την Ε΄ Δημοτικού έως και την Α΄ Λυκείου.
Οι περιηγήσεις θα ξεκινούν στις 9:00, 10:00 και 11:00, με διάρκεια 45 λεπτών η καθεμία και ανώτατο αριθμό 25 μαθητών ανά δράση.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
- Κατερίνα Χαμηλάκη, αρχαιολόγος: achamilaki@culture.gr
- Αφροδίτη Τηλιγάδα, αναπληρώτρια τμηματάρχης συντήρησης: atiligada@culture.gr
Θεματική περιήγηση – Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 10:30, θα ακολουθήσει θεματική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου.
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη Ναύπακτο της Ενετοκρατίας και της πρώτης Οθωμανικής Περιόδου, στους Ενετοτουρκικούς Πολέμους, καθώς και στην πολεμική τέχνη της εποχής, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πληρέστερη εικόνα του ιστορικού πλαισίου μέσα στο οποίο εντάσσεται η Ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος του Κάστρου Ναυπάκτου, στα εκδοτήρια.
Η περιήγηση θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά και μπορούν να συμμετάσχουν έως 50 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση, ενώ για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η καταβολή του προβλεπόμενου εισιτηρίου εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.


