Μετά από πολύ τρέξιμο και βρίσκοντας επιτέλους το νέο μας σπίτι, ήρθε η στιγμή να δούμε και τα έπιπλα που θα το πλαισιώσουν. Μπορεί να πρέπει να ψαχτούμε λίγο παραπάνω για την εύρεσή τους, αλλά σίγουρα θα αξίζει να μπούμε στο κόπο, μιας και δεν θα ήταν πρέπον να πράξουμε επιπόλαια, καθώς οι λάθος επιλογές πληρώνονται πολύ ακριβότερα στο μέλλον!

Έχοντας κατά νου και ακολουθώντας το δόγμα «ποιότητα και όχι ποσότητα», θα προβούμε στην αγορά επίπλων, που θα τα έχουμε για πολλά χρόνια στη κατοχή μας, χωρίς να μας βγάλουν κάποιο πρόβλημα βραχυπρόθεσμα. Άρα το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να ξέρουμε που ακριβώς να κοιτάξουμε και βάση του γούστου μας, να επιλέξουμε αυτά που μας ταιριάζουν.

Πρώτα θα δούμε για κρεβατοκάμαρα, μιας και είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα που θα αγοράσουμε. Αναλόγως του τι ζητάμε, μπορούμε να βρούμε κρεβάτια σε πολλές διαστάσεις και κυρίως ξύλινα και μεταλλικά. Αν μας αρέσει το ξύλο σαν υλικό, καλό θα ήταν να επενδύσουμε σε καλής ποιότητας ξύλινου κρεβατιού, μιας και θα το έχουμε για πολλά χρόνια. Μπορούμε να το βρούμε σε πολλά χρώματα, όμως τα κύρια είναι το καφέ, μπεζ και για αυτούς που θέλουν να διαφέρουν, υπάρχει και το μαύρο. Για όσους αρέσουν τα μεταλλικά κρεβάτια, εκεί μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά σχέδια, κλασσικά ή πιο μοντέρνα και επίσης σε πολλές διαστάσεις.

Αμέσως επόμενο είναι η τραπεζαρία και οι καρέκλες που θα την πλαισιώνουν. Εκεί υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές, μιας και εκτός από ξύλινες, μπορούμε να δούμε γυάλινες τραπεζαρίες, άκρως ποιοτικές, με ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό υψηλής ποιότητας. Σύμφωνα με το τι θα επιλέξουμε, θα αγοράσουμε και τις αντίστοιχες καρέκλες που θα ταιριάζουν αρμονικά με αυτή.

Τώρα πάμε στο χώρο του σαλονιού, μιας και εκεί υπάρχουν αρκετά που θα πρέπει να δώσουμε την ίδια βαρύτητα με τα προηγούμενα. Πρώτη και σημαντική επιλογή είναι ο καναπές. Είτε επιλέξουμε με δερμάτινη επένδυση, είτε υφασμάτινο, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε την συνολική εικόνα του σαλονιού μας, μιας και τα υπόλοιπα έπιπλα θα ήταν καλό να ταιριάζουν χρωματικά με τον καναπέ που θα διαλέξουμε.

Έπειτα θα κοιτάξουμε για τραπεζάκια σαλονιού που θα είναι κοντά στα στοιχεία του καναπέ μας. Αν κοιτάξουμε στα καταστήματα, θα δούμε ότι έχουμε αμέτρητες επιλογές. Μπορούμε να βρούμε σε διάφορα υλικά, όπως ξύλινα που είναι κλασσική επιλογή, με διάφορα συρτάρια για αποθήκευση και ειδικούς χώρους φύλαξης περιοδικών και εφημερίδων, μεταλλικά με γυάλινη επιφάνεια water waved ή την απλή, όπου πρέπει να δώσουμε έμφαση στο πάχος αυτής και να ρωτήσουμε αν πρόκειται για άθραυστο υλικό.

Για αυτούς που θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω και ποντάρουν στην αίγλη και ομορφιά του χώρου τους, θα βρουν τραπεζάκια σαλονιού με μαρμάρινη πλάκα, λευκή ή μαύρη, με μεταλλικά ή ξύλινα πόδια, που είναι πράγματι εξαιρετικές!

Μετά μπορούμε στο ίδιο μοτίβο και σκεπτικό, να κινηθούμε αντίστοιχα στις επιλογές, του σύνθετου για την τηλεόρασή μας, του μπουφέ που θα μπει κοντά στη τραπεζαρία μας, όπως και τα πουφ ή τα σκαμπό που θα τοποθετήσουμε στο χώρο του καθιστικού μας.

Και όπως προαναφέραμε… δίνουμε βάση στη «ποιότητα και όχι ποσότητα»!