Αξίζει να διαβάσετε σχόλιο του νεαρού συμπολίτη μας, Νεραντζή Παπαδόπουλου που περιγράφει την εκτίμηση του για την εξέλιξη των πραγμάτων στο Μεσολόγγι εάν δεν υπάρξει άμεση αλλαγή στρατηγικής και νοοτροπίας των διοικούντων.

Σχόλιο με αφορμή την αντιπαράθεση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο για το οργανωτικό σκέλος των γιορτών εξόδου και ιδιαίτερα για την στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσολογγίου, Όλγα Δασκαλή (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

«Καλά εντάξει, καίω τον χρόνο μου αλλά θα τα πω τώρα που είμαι νέος για να κοιμάμαι καλύτερα όταν με το καλό και αν γεράσω..

Υπάρχει τεράστιο θέμα στην πόλη μας! Γιατί δεν μιλάει κανείς;

Αλλάξτε μυαλά μερικοί γιατί ο πάτος είναι βαθύς ακόμα…

Εάν δεν βγει μπροστά μια ομάδα νέων παιδιών για το καθημερινό τρέξιμο και αγώνα που θα έχει πλάτες την εμπειρία μη διαπλεκόμενων ηλικιωμένων πολιτών (σπάνιο σε αυτή την πόλη αλλά υπάρχουν) τότε δεν γυρνάει πίσω το τρένο.

Εάν δεν υιοθετήσουμε δυτικά πρότυπα συμβίωσης και οργάνωσης θα απομονωθούμε πριν το καταλάβουμε!

Μπαίνουμε στην 4η βιομηχανική επανάσταση της τεχνίτης νοημοσύνης (AI) και του Universal basic income (UBI) σε μια πολύ διαφορετική εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο που εάν δεν μπορέσεις ως πόλη να συμβαδίσεις είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου να εγκαταληφθείς και να αντικατασταθούν οι πολίτες σου με άλλους πληθυσμούς χωρίς εντοπιότητα και τοπική παράδοση.

Πολύ φοβάμαι πως εάν δεν δώσουμε την ευκαιρία σε νέα μυαλά και νέα παιδιά με δυνάμεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία να ασχοληθούν με την διοίκηση του τόπου μας η πόλη του Μεσολογγίου που ζήσαμε σε 30-40 χρόνια θα υπάρχει μόνο σε αφηγήσεις και ιστορικά βιβλία.

Σοβαρολογώ, ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Η νέα παγκόσμια οικονομική τάξη που διαμορφώνεται με το πέρας της πανδημίας δεν θα λυπηθεί κανέναν μας..

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντικατασταθούν από website bots και τηλεφωνητές. (Ξεχάστε ζεστό εύκολο χρήμα στην αγορά)

Στα ταμεία των τραπεζών θα έχουμε αυτόματα μηχανήματα και bots. (Λιγότερες θέσεις εργασίας)

Στα super market δεν θα βλέπεις πωλητή, θα έχουμε self check out μηχανήματα. (Υπάρχει ήδη, πληρώνεις μόνος σου και φεύγεις)

Πάμε για 5 χιλιάδες πληθυσμό άμεσα!

Μπορώ να γράφω για ώρες..

Έχω ζήσει χρόνια στο εξωτερικό και είδα την μετάβαση που περιγράφω να συμβαίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα,

Πλέον ξεκινάει και στην Ελλάδα, αλλάζουμε τον τρόπο που ζούμε και λειτουργούμε, οποίος δεν το βλέπει πολύ απλά δεν έχει την ικανότητα.

Όχι αλλά 60 και 70 χρόνων πολιτικά πρόσωπα στην πόλη μας (και διάλογοι που μας ξεφτιλίζουν πανελλαδικά) γιατί πολύ απλά δεν έχουν τις φυσικές δυνάμεις και την τεχνογνωσία που απαιτούν οι εποχές και μην μου πείτε το αντίθετο γιατί θα φτιάξω βίντεο μιας ώρας περιεχομένου να σας το τρίψω στην μούρη!

Χρειαζόμαστε πλάνο, μέθοδο και στρατηγικές κινήσεις..

Δώστε χώρο στα νέα παιδιά της πόλης εντός και εκτός (έχουμε πραγματικά διαμάντια, ας τα αξιοποιήσουμε) γιατί χανόμαστε με όλη την σημασία της λέξης!

ΥΓ. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για συνεργασία των υγιών δυνάμεων πήγαν περίπατο με το να μην επιτρέπεται σε ένα θεσμικό πρόσωπο να πει την άποψη του. Ένα νέο και ανεξάρτητο παιδί της πόλης που γύρισε από το εξωτερικό και έπρεπε να το έχετε πρώτη γραμμή να σας βγάζει την σκληρή δουλειά και εσείς αντιθέτως το απομονώνεται;

Πως να γυρίσουν οι νέοι λοιπόν να ζήσουν μόνιμα στο Μεσολόγγι με τέτοιες συμπεριφορές;

Ρωτήστε τα παιδιά σας να σας πουν τι νιώθουν, αυτά ξέρουν να σας πουν καλύτερα