Με αφορμή τη συμπλήρωση 195 χρόνων από τη 10η Απριλίου 1826 όπου έγινε η ηρωική ‘Eξοδος του Μεσολογγίου, σήμερα 10 Απρίλη 2021 η Κ.Ο.Β Μεσολογγίου του ΚΚΕ και ο βουλευτής του Νομού Αιτ/νίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης κατέθεσαν στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων.

 

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, τα μέλη του Κ.Κ.Ε θέλοντας να τιμήσουν τη σημερινή ημέρα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση τον Κήπο των Ηρώων, μοιράζοντας στους κατοίκους την διακήρυξη της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική αστική εθνικοαπελευθερωτική Eπανάσταση του 1821.

Σε σχετική ανακοίνωση τύπου από την ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ τονίζεται: 

MESOLONGION“Το σύνθημα που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της πορείας «Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός» έστειλε το πραγματικό μήνυμα της Εξόδου και της Επανάστασης, απάντηση στα αστικά αφηγήματα περί εθνικής ομοψυχίας και ενότητας.

Η  Ελληνική αστική εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, γνήσιο «τέκνο» της εποχής της, προέκυψε ως συνέπεια των κοινωνικοοικονομικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν την περίοδο μετάβασης από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό.

Η ιστορική πρωτοβουλία για την Επανάσταση ανήκε στον κοινωνικό φορέα των νέων σχέσεων παραγωγής, την ανερχόμενη αστική τάξη που πάλευε ενάντια στη γερασμένη φεουδαρχία. Οι κεφαλαιοκρατικές σχέσεις παραγωγής που τότε αποτελούσαν πρόοδο για την ιστορία της ανθρωπότητας, σήμερα έχουν μεταβληθεί σε τροχοπέδη της.

Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε να τραβάμε τους τροχούς της ιστορίας προς τα εμπρός, συνεχίζοντας να παλεύουμε σήμερα 200 χρόνια μετά, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει φτώχια, πολέμους, ανεργία. Να συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το πραγματικό νέο και προοδευτικό, τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.

Το «παλιό» και το «ξεπερασμένο» ανατρέπεται από την πάλη των λαών!

Μελετάμε την ιστορία, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε!

Τιμάμε τους ηρωικούς Εξοδίτες στην πράξη!”