«Εκρηκτική», μας περιγράφουν καλά πληροφορημένες πηγές, ότι είναι η κατάσταση στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Μεσολογγίου, εξαιτίας μιας σειράς άστοχων παρεμβάσεων στη διοικητική λειτουργία, αλλά και των κατευθύνσεων που δίνονται, από τη δημοτική αρχή.

Μια κατάσταση που προοιωνίζει πολύ άσχημες εξελίξεις, στο νευραλγικό αυτό τομέα του δήμου εάν δεν υπάρξει άμεση αλλαγή στρατηγικής.

«Τα πάντα είναι στον αέρα» μας μεταφέρθηκε, σχετικά, με την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος αλλά και για την «ωρίμανση» διαφόρων έργων (σύνταξη μελετών κλπ.). «Αρκεί να επισημανθεί, ότι ακόμη και μια σειρά παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας που έχουν ανακοινωθεί, είναι δύσκολο να πάρουν σάρκα και οστά με τις ακολουθούμενες διαδικασίες» μας υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Κατά συνέπεια σε αυτή τη φάση και με βάση την υφιστάμενη κατάσταση είναι πολύ δύσκολη έως απίθανη η άμεση δρομολόγηση της κατασκευής έργων, όπως η ανακατασκευή του ΔΑΚ (κλειστό και στίβος), της κεντρικής πλατείας, κ.α.

Υ.Γ. Δεν είναι απίθανο ο δήμος Μεσολογγίου εάν άμεσα δεν γίνουν στοχευμένες κινήσεις να χάσει την “επάρκεια” της τεχνικής υπηρεσίας λόγω έλλειψης ειδικοτήτων. 

 

Δημοσιεύτηκε στα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ της 31ης Ιανουαρίου 2021