Με τοπικιστικού χαρακτήρα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, αλλά και με «επιθέσεις» σε βουλευτές μέσω δημοσιευμάτων γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την κάλυψη της αδράνειας του δήμου Μεσολογγίου στην εκπόνηση μελετών για διάφορα έργα που θα μπορούσαν να ενταχθούν για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πχ. «προβάλλεται» «ότι στο Αγρίνιο χρηματοδοτείται από τον Φαρμάκη το «τάδε» έργο, ενώ στο Μεσολόγγι τίποτε…»

Κάτι που ο μέσος αναγνώστης, όταν δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και κυρίως όταν δεν γνωρίζει διαδικασίες που απαιτούνται  για την υλοποίηση ενός έργου, το εκλαμβάνει ως μεροληπτική στάση σε βάρος της περιοχής του Μεσολογγίου.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι από πλευράς δήμου Μεσολογγίου, ελάχιστοι έως μηδενικοί είναι οι  ολοκληρωμένοι φάκελοι ( με μελέτες κλπ.)  για κάποιο αντίστοιχο ή παρόμοιο έργο με αυτά που εγκρίθηκαν για το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα ή το Θέρμο ή αλλού.

Και κάπως έτσι «η ζωή συνεχίζεται» με τα «τρένα να περνούν»… καθώς για μελέτες  λίγα χρήματα διατίθενται για την εκπόνηση από ιδιωτικά γραφεία και ταυτόχρονα η τεχνική υπηρεσία του δήμου Μεσολογγίου για διάφορους λόγους  δεν έχει αξιόλογες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα.

Αποτέλεσμα: ΣΤΑΣΙΜΌΤΗΤΑ…

 

Από τα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ της 25ης Οκτωβρίου 2020