Οι διαπιστώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι την περασμένη Τρίτη μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς είναι γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός «γνωρίζει» πάρα πολλά για την περιοχή αφού στο στενό του «επιτελείο» βρίσκονται άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση, με την περιοχή.

Στο δια ταύτα τώρα, της επίσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα και το εύρος των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ που εκεί πλέον λειτουργούν τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μάλλον θα αποκόμισε ένα «πειστικό» επιχείρημα, για τις επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά το 2013, να καταργήσει το κραταιό ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Παράλληλα, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις, με μια σειρά «τοπικών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για οργανωτικά ζητήματα, απόψεις που ίσως του φανούν χρήσιμες ενόψει της αναδιάρθρωσης του χώρου.

Τέλος, άκουσε από πρώτο χέρι και χωρίς διαμεσολαβητές τόσο τα προβλήματα του αλιευτικού κόσμου όσο και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, παραθέτοντας τους από την πλευρά του, μια σειρά νομοθετικών ενεργειών που είχαν αναληφθεί από την κυβέρνησή του.

Έτσι αν και ο αρχικός σχεδιασμός της επίσκεψης είχε συγκεκριμένη στόχευση δηλαδή την ανάδειξη των προβλημάτων του αλιευτικού κόσμου, τελικά προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και για άλλα θέματα, με ότι αυτό συνεπάγεται…


 

Με τόκο η ανακούφιση των πληγέντων της COVID-19 από τη ΔΕΥΑΜ…

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια καταναλωτών της ΔΕΥΑΜ για το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν έχει εφαρμόσει τα «ευεργετικά» μέτρα για την οικονομική «ανακούφιση» των πληγέντων από την COVID-19.

Συγκεκριμένα επαγγελματίες που προσήλθαν στα «γκισέ» της ΔΕΥΑΜ για να πληρώσουν υποχρεώσεις τους διαπίστωσαν ότι στο «σύστημα» δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές για αναστολή της καταβολής δόσεων σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με αποτέλεσμα είτε να κινδυνεύουν να χάσουν ρυθμίσεις είτε να καλούνται να πληρώσουν τόκο για εκπρόθεσμη καταβολή.

Στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό από πλευράς υπαλλήλων η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν έχει λάβει σχετική απόφαση το ΔΣ της επιχείρησης…

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε πως αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την COVID-19  για τους επαγγελματίες της περιοχής;

Και το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στη μειοψηφία…


 

Από την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο δημαρχείο Μεσολογγίου τον Μάιο του 2009

Γνώριμο το τοπίο της Κλείσοβας για τον Αλέξη Τσίπρα

Το φυσικό τοπίο της Κλείσοβας κάθε άλλο παρά άγνωστο ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς σε παλαιότερη επίσκεψή του στο Μεσολόγγι και σε εθιμοτυπική συνάντηση με τον τότε δήμαρχο, Γιάννη Αναγνωστόπουλο, ο τελευταίος του είχε προσφέρει ως αναμνηστικό δώρο ένα φωτογραφικό πίνακα του Βασίλη Αρτίκου με θέμα την πελάδα της Κλείσοβας.  Επίσης τότε στον κ. Τσίπρα είχε προσφερθεί και το λεύκωμα του Β. Αρτίκου «πρόσωπα και φύση».

Κάτι που ίσως εκτός των άλλων να συνέβαλε και στην επιλογή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δέκα και πλέον χρόνια μετά, να επιλέξει την συγκεκριμένη τοποθεσία για να στείλει το δικό του πολιτικό μήνυμα για την αλιεία μέσω και σχετικού βίντεο!


 

20 μέρες αναμονή για εξυπηρέτηση λόγω COVID-19!!!

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες παραπόνων για την εξυπηρέτηση πολιτών από διάφορες υπηρεσίες λόγω του τρόπου λειτουργίας τους εξαιτίας της COVID-19.

Μάλιστα μας καταγγέλθηκε ότι υπάρχει υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι που λειτουργεί μόνο με ραντεβού μέσω τηλεφωνικής και μόνο συνεννόησης, το οποίο ραντεβού κλείνεται για 20 μέρες μετά…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες, τις οποίες και φυσικά θα διερευνήσουμε….


 

Για το ΄21 «συνομίλησαν» Τσίπρας – Λύρος….

Στα «Κυριακάτικα» της περασμένης Κυριακής είχαμε επισημάνει την ελλιπή παρουσίαση πλεονεκτημάτων του δήμου στην πρόεδρο της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου κατά την επίσκεψή της στο Μεσολόγγι.

Μια εβδομάδα αργότερα διαπιστώσαμε ότι κάτι ανάλογη συνέβη από πλευράς δημάρχου Μεσολογγίου και κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι καθώς δεν είδαμε να του επιδίδει κάποιο υπόμνημα για θέματα του δήμου, ενώ ο κ. Λύρος περιορίστηκε στην σύντομη συνομιλία που είχαν να του μεταφέρει ως αίτημα την στήριξη για τις προτάσεις του δήμου για το 2021… Δηλαδή την οικονομική ενίσχυση του δήμου για τη διοργάνωση διεθνούς δημοσιογραφικού συνεδρίου και την στήριξη της πρωτοβουλίας για ανάδειξη του χώρου γύρω από την ιστορική Πύλη.

Φυσικά για το αντικείμενο της επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού δηλαδή τα αλιευτικά ζητήματα τίποτε το συγκεκριμένο από πλευράς δήμου…δεν ετέθη στον κ. Τσίπρα, την στιγμή μάλιστα που το ιχθυοτροφείο της Κλείσοβας που επισκέφτηκε αργότερα ο κ. Τσίπρας ανήκει στο δήμο Μεσολογγίου…


 

 

Δυστυχώς θα συμβεί το «αδιανόητο»…

Ήταν τέλη Φεβρουαρίου όταν είχαμε επισημάνει την παρελκυστική τακτική που ακολουθούσε η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου στο ζήτημα της ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Μεσολογγίου ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μπάσκετ της Α1, καθώς η τότε αγωνιστική παρουσία της ομάδας μπάσκετ του Χαρίλαου Τρικούπη έδειχνε «άνοδο». (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Οι μήνες πέρασαν, η αλήθεια είναι ότι μεσολάβησε η COVID-19…

Η διαπίστωση όμως είναι ότι έπρεπε να περάσουν τέσσερις ολόκληροι μήνες για να υπάρξει μια πρώτη ανακοίνωση από πλευράς δήμου Μεσολογγίου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) που να «προπαγανδίζονται» ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν χθες…

Και το σπουδαιότερο με την ανακοίνωση αυτή να επιβεβαιώνεται αυτό που απευχόμασταν  τον Φεβρουάριο δηλαδή ότι θα συμβεί το «αδιανόητο» να ανέβει στην Α1 ο «Τρικούπης» και η έδρα του να μην είναι το Μεσολόγγι…

Καληνύχτα Μεσολόγγι…


 

 

Μεσολόγγι. Ιούνιος 2020

 

Μεσολόγγι. Ιανουάριος 2009

 

Challenge 2009 – 2020 

Έχοντας την τύχει να έχουμε «καλύψει» όλες τις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι από το 2009 έως και σήμερα θα τολμήσουμε να παρουσιάσουμε δυο φωτογραφίες «τραβηγμένες» με 11 χρόνια διαφορά… του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θωμά Θεοφιλάτο που για χρόνια ήταν γραμματέας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου.

Τα σχόλια δικά σας…

 


 

 

 

 

“Κατοστάρι” ο Θ. Μαυρομμάτης για το δρόμο της Τουρλίδας 

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Μεσολογγίου αναμένεται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έτσι να πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Το έργο δεν είναι άλλο από την συνολική ανάπλαση  του δρόμου της Τουρλίδας που η ολοκλήρωση αναμφίβολα θα προσθέσει “πόντους” στην περιοχή.

Ένα έργο που κυριολεκτικά έχει περάσει από “σαράντα” κύματα και που για να φθάσει στη δημοπράτηση ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Μαυρομμάτης “έτρεξε κατοστάρι”!

Παράλληλα όμως ο κ. Μαυρομμάτης έχει μεριμνήσει για μια σειρά παρεμβάσεων στον συγκεκριμένο δρόμο για άρση της επικινδυνότητας του και ήδη από συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν γίνει διαγραμμίσεις και έχουν τοποθετηθεί σήματα.

Παρεμβάσεις που έχουν τύχει θετικών σχολίων από επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής.

 


 

 

“Πρωταγωνιστικό” ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Θεοδωράκης 

“Πρωταγωνιστικό” ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι είχε ο συμπατριώτης μας πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στον “πυρήνα” του στενού κύκλου συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Παρά τους “χαμηλούς” τόνους που κρατά ο κ. Θεοδωράκης όχι απλώς χαίρει της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα αλλά διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της “ατζέντας” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση της προοδευτικής διεύρυνσης που είναι σε εξέλιξη.