Η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου πηγή «έμπνευσης» για τη Γιάννα Αγγελοπούλου

«Διαβάζω το βιογραφικό σας και εμπνέομαι από τη δραστηριότητά σας» ήταν η αυθόρμητη φιλοφρόνηση της Γιάννας Αγγελοπούλου στην πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου. Ροδάνθη Φλώρου, όταν συναντήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, την περασμένη Τρίτη.

Από την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν εκεί αλλά και λίγο αργότερα στο δημαρχείο της πόλης κατά την επίσημη τελετή για την υποδοχή της προέδρου και μελών της ολομέλειας της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου «αθόρυβα» μεν , «μεθοδικά» δε προωθεί δράσεις ενόψει του 2021 ώστε το Μεσολόγγι να βρεθεί στο επίκεντρο του εορτασμού.

Έτσι μόνο τυχαία δεν ήταν η δημοσίευση φωτό των δυο κυριών από τον επίσημο λογαριασμό της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» στο Twitter.

 

 

 


Το ΄21 ήταν υπόθεση των πολλών…

Στην ουσία τώρα της επίσκεψης της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Μεσολόγγι και βλέποντας τι γίνεται σε ανάλογες επισκέψεις της σε άλλες πόλεις της χώρας, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι από πλευράς δήμου Μεσολογγίου, δυστυχώς, για ακόμη μια φορά επελέγη η τακτική του «one men show».

Κι αυτό διότι, καμιά διαβούλευση δεν προηγήθηκε, είτε μέσω του δημοτικού συμβουλίου, είτε μέσω παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής, για τη δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου προτάσεων προς την επιτροπή που θα αποτελούσε σύνθεση των πολλών.

Έτσι, αυτό που φάνηκε από τις δηλώσεις της κυρίας Αγγελοπούλου είναι ότι από πλευράς δήμου Μεσολογγίου η μόνη πρόταση που έχει τεθεί υπόψη της επιτροπής είναι η διοργάνωση «Διεθνούς Συνεδρίου Δημοσιογραφίας» και η ευχή για ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην περιοχή.

Ίσως, σε νωρίτερο χρόνο να έχει γίνει αναλυτική παρουσίαση στην κυρία Αγγελοπούλου των δεδομένων πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και των αναπτυξιακών της προοπτικών, όμως πέρα από γενικότητες συγκεκριμένες προτάσεις δεν ακούσαμε… όπως επίσης δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο για όλο το εύρος του δήμου…

Καθώς ρόλο σημαντικό, στο ’21 διαδραμάτισε και το Αιτωλικό, ενώ οι Οινιάδες αποτελούν στην «σύγχρονη» αναπτυξιακή ατμομηχανή της περιοχής και ταυτόχρονα το επίκεντρο του περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε επίπεδο φυσικού κάλλους.

Έτσι ευελπιστούμε η επόμενη «συνάντηση» με την επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, αντάξιο των πλεονεκτημάτων της περιοχής και κυρίως να υπάρξει εκπροσώπηση και παρουσία ΟΛΩΝ, όπως πχ. έγινε στα Καλάβρυτα.


Όταν η πολεοδομική «πολυνομοθεσία» λειτουργεί ως «τροχοπέδη» στην ανάπτυξη….

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο Μεσολόγγι η πολεοδομική «πολυνομοθεσία» λειτουργεί ως «τροχοπέδη» σε διάφορες δραστηριότητες. Αυτή τη φορά «θύμα» της «πολυνομοθεσίας» και της αβεβαιότητας που γεννά φαίνεται ότι θα είναι ο θερινός κινηματογράφος που λειτούργησε με επιτυχία πέρυσι σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Κι αυτό διότι σε μια παράγραφο, κάποιου πολεοδομικού νόμου αναφέρεται, ότι σε «περιοχές γενικής κατοικίας απαγορεύεται η αδειοδότηση χώρων συνάθροισης κοινού» και ως εκ τούτου είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Για το θέμα έχει υπάρξει δημόσια παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Παράγραφος που με μια πρώτη ανάγνωση μπορεί να «ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου», εάν ερμηνεύεται σωστά…, όπως επίσης και λανθασμένη ανάγνωσή της και πάλι θα προκαλέσει συζητήσεις.

Το γιατί αυτονόητο…


 

«Όρτσα τα πανιά» του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και πολλοί οι επίδοξοι ιστιοπλόοι! 

Η ιστιοπλοΐα φαίνεται ότι «κερδίζει» θαυμαστές στο Μεσολόγγι καθώς αρκετοί είναι οι «επίδοξοι» ιστιοπλόοι που εκπαιδεύονται στη σχολή ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και δεν ήταν λίγοι αυτοί που εντυπωσιάστηκαν από το όμορφο θέαμα των μικρών σκαφών στην Τουρλίδα!

Να θυμίσουμε ότι φέτος από τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου θα λειτουργήσουν εκτός της ιστιοπλοΐας και τμήματα «κανόε – καγιάκ» και κολύμβησης για μαθητές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Τμήματα απολύτως αναγκαία για την προώθηση του ναυταθλητισμού σε μια περιοχή που το υγρό στοιχεία είναι στο DNA των κατοίκων της και γι’ αυτό άλλωστε από ότι γνωρίζουμε στη σχολή ιστιοπλοΐας έχουν εγγραφεί παιδιά από όλη την Αιτωλοακαρνανία.


«Μπασκετούπολη» το Μεσολόγγι!

Μια ακόμη ομάδα μπάσκετ του Μεσολογγίου, μετά τον Χαρίλαο Τρικούπη που έκανε την απόλυτη υπέρβαση,  ο ΑΠΟΛΛΩΝ Μεσολογγίου ανέβηκε «κατηγορία», καθώς από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ!

Έτσι δεν είναι απίθανο το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ να βρει όλες τις ομάδες του Μεσολογγίου σε υψηλότερες κατηγορίες καθώς και ο ΛΕΩΝ Μεσολογγίου διεκδικεί την άνοδο στην Γ΄ Εθνική μέσω αγώνων μπαράζ που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Συνεπώς δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι το Μεσολόγγι αναδεικνύεται σε «μπασκετούπολη» εάν κρίνουμε ότι πληθυσμιακά είναι μια μικρή πόλη!


 

Αντίδραση Θ. Μαυρομμάτη για το δρόμο προς τον Λούρο

Σε μια δημόσια τοποθέτηση που δεν μας έχει συνηθίσει προέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης με αφορμή σχόλια στον τύπο για την κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Λούρου στις Οινιάδες.

Στην παρέμβαση, μέσω Facebook, ο κ. Μαυρομμάτης αφού υπενθυμίζει τις παρεμβάσεις που έγιναν φέτος από τις υπηρεσίες της περιφέρειας για την βελτίωση της κατάστασης του δρόμου τονίζει με βεβαιότητα ότι το επόμενο καλοκαίρι ο δρόμος θα είναι απόλυτα ασφαλής καθώς είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για την εκτέλεση έργου συνολικής άρσης της επικινδυνότητας (δηλαδή ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση, τοποθέτηση σήμανσης και προστατευτικών μπαρών).

Και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ένα έργο είναι έργο για μένα όταν παραδοθεί στον πολίτη … από έργα στα χαρτιά χορτάσαμε…  Έργο στα χαρτιά ήταν και το κολυμβητήριο στο Μεσολόγγι (ενταγμένο) Θα γίνει;» και συμπληρώνει: «Ο δρόμος για το Λούρο θα γίνει και θα γίνει από τον Ν. Φαρμάκη σε ένα χρόνο περίπου από τώρα. Όσο για τις λακκούβες τις κλείσαμε και ας μην είναι δρόμος στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας

Ένα ενδιαφέρον άρθρο ….
Είναι καλό να εκφράζονται όλες οι απόψεις όπως και να το βλέπει ο κάθε ένας …. δικαίωμα κ…

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Maurommatis στις Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020