υδρευση μεσολογγιου

Καταναλωτής της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου καλείται να πληρώσει 79,5€ για κατανάλωση 1 κ.μ. νερού, στο 1ο δίμηνο του 2023.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει με επιστολή του στο Messolonghinews.gr κάθε άλλο περί λάθους πρόκειται καθώς όταν απευθύνθηκε στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου η απάντηση που έλαβε ήταν αποστομωτική: “Α, εμείς έτσι κάνουμε“.

Το ζήτημα με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου είναι πολύ σοβαρό καθώς παρόμοια ποσά για ανάλογες καταναλώσεις,  εκτός των άλλων, καλούνται να πληρώνουν και όσοι φοιτητές διαμένουν στην πόλη. 

Διαβάστε την επιστολή του αναγνώστη μας:

 

“Με αφορμή ένα λογαριασμό νερού που μου εστάλη (και μου ήλθε ο ουρανός …σφοντύλι) αποφάσισα να γράψω μερικά πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας και του προβλήματος που έχουν οι δημότες αυτής της ταλαίπωρης πόλης με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ)

Ξεκινώντας από τη δική μου περίπτωση όπως βλέπετε στο λογαριασμό ότι η διαφορά προηγούμενης και τελευταίας μέτρησης είναι 1 κυβικό μέτρο νερού.

Πως καταλήγει αυτό το 1 κυβικό να αποτιμάται σε 79,50 ευρώ μόνο ο Θεός (και η ΔΕΥΑΜ βέβαια) γνωρίζουν.

Το 1 κυβικό κατέληξε αυθαιρέτως να χρεωθούν 59 κυβικά !!!. Και βέβαια με τα ειδικά τέλη – χαράτσια (τέλη νερού, τέλη αποχέτευσης 160%, πάγια, ΦΠΑ και….) καταλήγει στο τελικό ποσό.

Στην ερώτησή μου στην εταιρία γιατί γίνεται αυτό πήρα την αποστομωτική      απάντηση : « Α, εμείς έτσι κάνουμε». Πράγματι τεκμηριωμένη απάντηση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  • Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μου εξηγήσει γιατί ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΜ εκτοξεύεται έτσι; Υπεύθυνα και δημόσια όμως. Για να καταλάβουμε τι πληρώνουμε.
  • Μήπως πληρώνουμε τις συνεχείς διακοπές νερού; Τις διαρροές ενός παμπάλαιου δικτύου; Την μη πληρωμή λογαριασμών από άλλους συμπολίτες μας έτσι ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός από κάποιους συνεπείς – κορόιδα μιας και το 50% δεν πληρώνει;
  • Το νέο φρούτο είναι ότι τα περισσότερα ρολόγια χαρακτηρίζονται χαλασμένα (εγώ προσωπικά γνωρίζω 5 περιπτώσεις στενού οικογενειακού περιβάλλοντος) με αποτέλεσμα να χρεωνόμαστε το κόστος των νέων
  • Οι μετρήσεις γίνονται χωρίς να τηρούνται τα χρονικά περιθώρια με άμεσο αποτέλεσμα να χρεώνονται κυβικά νερού κατά εκτίμηση και όχι τα πραγματικά οπότε οι λογαριασμοί είναι πλασματικοί.

 

Έλεος πια με την αυθαιρεσία της ΔΕΥΑΜ !!!

Ελπίζω να πάρω μια τεκμηριωμένη απάντηση.

Τα στοιχεία μου αν ζητηθούν είναι στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης”