Ο βασικός σκοπός που διαθέτει κάποιος το σπίτι του προς εκμετάλλευση είναι το αξιοποιήσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Είτε πρόκειται για ενοικίαση είτε για πώληση, πρέπει ο χώρος να είναι ελκυστικός τόσο στην τιμή όσο και στην αισθητική.

Σε πολλές περιπτώσεις η επένδυση για ανακαίνιση μπάνιου, έχει απόσβεση 60-65% ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες λένε πως στην περίπτωσή τους έφτασε το 100%. Για να φτάσετε κι εσείς ένα υψηλό επίπεδο, πρέπει να σκεφτείτε πάνω από το μέσο όρο. Να προσθέσετε μοναδικά χαρακτηριστικά και να δώσετε την αίσθηση της πολυτέλειας μέσα από τις αλλαγές που θα κάνετε. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε εσείς να είναι το μπάνιο στο νέο σας σπίτι και κάντε τις αντίστοιχες μετατροπές.

 

Statement μπανιέρα

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναβαθμίσετε το μπάνιο σας από βασικό σε δωμάτιο υψηλής αισθητικής και χαλάρωσης. Ελεύθερες μπανιέρες, στρογγυλές, με λειτουργίες υδρομασάζ ή jacuzzi, με φωτισμό, δυνατότητα το νερό να έρχεται από ψηλά, ό,τι φανταστείτε μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για ακόμα καλύτερη εμπειρία, μπορείτε να εγκαταστήσετε ηχητικό σύστημα στο μπάνιο ή θερμαινόμενο πάτωμα για να νιώθετε ζεστά και όμορφα κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

 

Πόρτα αχυρώνα

 

Είναι μια νέα τάση στις πόρτες μπάνιου που θυμίζουν τις ξύλινες που βρίσκονται στους αχυρώνες. Είναι συρόμενες, γλιτώνουν χώρο και προσδίδουν στιλ όπου τοποθετηθούν. Το χρώμα τους ποικίλει ανάλογα και με τη διακόσμηση που έχετε επιλέξει στο υπόλοιπο μπάνιο.

 

Πλακάκια που θυμίζουν ξύλο

Τα χρωματιστά μικρά πλακάκια παραπέμπουν στην ανατολίτικη αισθητική όμως δεν συγκρίνονται με αυτά που έχουν όψη ξύλου. Το γλυκό αυτό χρώμα και τα νερά που κάνει μέσα το πλακάκι, κάνουν το μπάνιο να μοιάζει με σπα. Ένα χώρο φυσικό που κυριαρχεί η ηρεμία και καθαρίζει το σώμα και το πνεύμα. Πολλοί διακοσμητές τα προτείνουν και για άλλα δωμάτια του σπιτιού όπως την κουζίνα και τα υπνοδωμάτια.

 

Αναβαθμίστε τον νιπτήρα

Η νέα τάση στη διακόσμηση του μπάνιου είναι οι νιπτήρες με σκυρόδεμα που μπορούν αν είναι σε ανοιχτές ή σκούρες αποχρώσεις, ανάλογα με το τι ταιριάζει περισσότερο στο χώρο. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τον καθρέφτη που ήδη έχετε με έναν που θα μοιάζει περισσότερο με κάδρο ή θα έχει ένα ασύμμετρο σχήμα. Μια χρυσή, μπρονζέ ή δίχρωμη μπαταρία, πάντα είναι εντυπωσιακή, ειδικά αν προσθέσετε και ασορτί αξεσουάρ όπως η θήκη για οδοντόβουρτσες. Αν σας το επιτρέπει ο χώρος, τοποθετήστε διπλό νιπτήρα για να είναι πιο εύχρηστο το δωμάτιο αν το χρησιμοποιούν δύο ή περισσότερα άτομα.

 

Αξιοποιήστε τον κατακόρυφο χώρο

Ένα από τα ζητούμενα του υποψήφιου αγοραστή στο μπάνιο, θα είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Πετσέτες, καλλυντικά, απορρυπαντικά, χαρτικά, είναι αρκετά πρακτικό να βρίσκονται μέσα στο μπάνιο. Τα περισσότερα, ειδικά όσα είναι παλιάς κατασκευής, δεν διαθέτουν ράφια και ντουλάπια, οπότε πρέπει εσείς να συμπεριλάβετε στην διαδικασία της ανακαίνισης και τη δημιουργία αποθηκευτικού χώρου. Εκμεταλλευτείτε τον κατακόρυφο χώρο για να έχετε ένα ψηλό ντουλάπι με ή χωρίς πόρτες ή και μεμονωμένα ράφια.

Για ανακαίνιση σπιτιού δείτε εδώ: https://www.dynamichome.gr/anakainisi-spitiou/