Με γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι έντονα επικριτικός για την έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία του δήμου εξαιτίας των χειρισμών της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Οργή, θυμός και απογοήτευση διακατέχει το σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου Μεσολογγίου, πρωτίστως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της Πρωτοβάθμιας.

Ό,τι και αν πει κανείς είναι λίγο. Η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής έχει “κτυπήσει κόκκινο” χωρίς αρχή και τέλος.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι λιμνάζουν στα δημοτικά ταμεία τουλάχιστον 250.000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες (δύο τρίμηνα) όλων των σχολείων και η Δημοτική Αρχή δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.

Μετά τις δύο ακυρώσεις ορισμού Προέδρου στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, πιθανότατα ακολουθεί και τρίτη, διότι ο προταθείς ήταν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πριν συμπορευθεί με τον κ. Δήμαρχο, ενώ η συστατική πράξη της Σχολικής Επιτροπής προβλέπει ότι ο Πρόεδρος πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος και να ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου!

Οι ερασιτεχνισμοί – με νομική βούλα άραγε; – δεν έχουν τελειωμό.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι όταν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο ξεπαγιάζουν, με πόση αδιαφορία μπορείτε να το προσπερνάτε; Έχετε αίσθηση του κινδύνου αν κάποιοι γονείς απευθυνθούν στην Εισαγγελία;

Να θυμίσουμε εδώ ότι στην πρώτη κατανομή του 2023 έχουν δοθεί επιπλέον 50.000 ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων από το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμος είναι ανίκανος, ακόμα και σήμερα, να τα αποδώσει!

Ως προς τα “κατορθώματα” του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, από τα 61.000 ευρώ που δόθηκαν το 2022 για τις συντηρήσεις όλων των σχολείων, τα 37.200 ευρώ με δική του (;) απόφαση τα διαθέτει για προμήθεια ασφαλτομίγματος!!! (ΑΠ 15/22-1-2023).

Τέτοια ανικανότητα και εξυπηρέτηση ημετέρων, δεν έχει προηγούμενο. Ακούστε λοιπόν μια και καλή: Εάν το επόμενο χρονικό διάστημα δεν τακτοποιήσετε όλες τις εκκρεμότητες για τις οποίες είστε αποκλειστικά υπεύθυνος, κ. Λύρο, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα ψέματα τελείωσαν και εσείς παίζετε χωρίς αίσθηση κινδύνου, με ανθρώπινες ζωές και ετοιμάζεστε για τον προσεχή… καρνάβαλο. Ούτως ή άλλως τα καμώματά σας τα βλέπουμε καθημερινά…”