Γράφει ο Πάνος Τσούμας

 

Εν πρώτοις να δούμε τι έγραψε στον (FB) τοίχο του ο Σκέρτσος.

Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.
Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.
Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.
Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει.

Αυτά λοιπόν από την ανάρτηση Σκέρτσου στο FB. Οιονεί τεχνοκρατική η ματιά μεν αψεγάδιαστα διατυπωμένη δε.

Έρχομαι τώρα στα… “σκέρτσα”! Χαρισματικά χωρίς άλλο.

Το λέει άλλωστε και το όνομα: Χαρίτσης

Όστις, για λογαριασμό του Αλ6 κόμματος, διατύπωσε το …σκέρτσο του ούτως:

Η τοποθέτηση Σκέρτσου σε μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη συνιστά ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης – Να τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης για να τοποθετείται ως απλός πολίτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

“Ωμή παρέμβαση” στο έργο της εισαγγελέως Δόγκα (δίκη Τοπαλούδη) είδε λοιπόν ο εκπρόσωπος του Αλ6 κόμματος, αλλά σε ποια φράση της ανάρτησης Σκέρτσου την εντόπισε δεν το έκανε γνωστό.

Ως φαίνεται άφησε να το καταλάβουν μόνο η μυημένοι στα μυστήρια της εντελώς ανεπηρέαστης δικαιοσύνης με Θάνου, Δημητρίου, Τουλουπάκη… και “Ρασπούτιν” μάνατζερ…!

Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική…

Δημοσιεύτηκε από Akis Skertsos στις Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του.

Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020