Τις απόψεις μας για το μεταναστευτικό στο Μεσολόγγι τις γνωρίζετε καθώς σε πολλές αναρτήσεις μας, εδώ και δυο χρόνια που λειτουργεί η δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ έχουμε σταθεί, αφενός απέναντι στις κραυγές μισαλλοδοξίας και αφετέρου κρατήσαμε σαφείς αποστάσεις από την συστηματική προσπάθεια από πλευράς, κυρίως της νυν δημοτικής αρχής, για ανάδειξη του μεταναστευτικού ως κορυφαίου ζητήματος για το Μεσολόγγι.

Έτσι, λοιπόν, στα μέσα της εβδομάδας υπήρξε ανακίνηση του ζητήματος από την επικοινωνιακή ομάδα της δημοτικής αρχής, με αφορμή ανάρτηση του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, Ν. Καραπάνου! στην οποία από εσφαλμένη ή ελλιπή ενημέρωση παρουσίαζε «μετανάστες που αναχωρούσαν από το ΘΕΟΞΕΝΙΑ.. για νέους μετανάστες που ήρθαν στο Μεσολόγγι» (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ).

Όμως, δυο χρόνια μετά την έλευση των μεταναστών – που σύντομα ίσως και έως το τέλος του μήνα το Μεσολόγγι γι΄ αυτούς να αποτελεί μια ανάμνηση, καθώς η δομή κλείνει, με βάση τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Μετανάστευσης, που η αλήθεια είναι ότι υλοποιούνται – θέλουμε να μοιραστούμε τους εξής προβληματισμούς για το εάν επηρέασε και πώς το μεταναστευτικό, τα εξής ζητήματα της περιοχής:

  1. Μαρίνα Μεσολογγίου

  2. Κλειστό γυμναστήριο στο ΔΑΚ Μεσολογγίου

  3. Διαχείριση σκουπιδιών – ΧΥΤΑ

  4. Υδροδότηση Αιτωλικού – Οικονομική εξυγίανση ΔΕΥΑΜ

  5. Ωρίμανση μελετών για έργα της ΟΧΕ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων

  6. Χωροταξικό (πχ. Η διάνοιξη της οδού μπροστά από τον Κήπο των Ηρώων [ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ]

  7. Σχολική στέγη (πχ. Παλαμαϊκή, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο κλπ.)

Προφανώς και δεν επηρέασε το μεταναστευτικό τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά εκτιμούμε ότι αποτελεί ένα ζήτημα που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, για την κάλυψη των αδυναμιών και των αρρυθμιών της δημοτικής αρχής.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί, ότι με το κλείσιμο της δομής η λίστα των ανέργων στον τοπικό ΟΑΕΔ θα αυξηθεί κατά 30 τουλάχιστον άτομα που απασχολούταν, με πλήρες ωράριο…

 

Από τα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ του MessolonghiNews