Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης  και ο Διευθυντής της Δ.Ε Αιτ/νιας, Χρήστος Καζαντζής ανακοινώνουν την έναρξη του Εικαστικού Φεστιβάλ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ» 2022-23.

Το φεστιβάλ  είναι θεσμοθετημένο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλ/νίας & το Εργαστήρι Ζωής ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ και θα πραγματοποιηθεί με το Βιωματικό Εργαστήρι Συναισθημάτων «Δρω εικαστικά, lepetitprince» με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  του ΕΝΕΕΓΥΛ, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, της Ομάδας  Φιλαναγνωσίας  2ου Λυκείου Ι.Π Μεσολογγίου και του ΓΕΛ Αιτωλικού, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου του 2022, στις 17:30 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιερά Πόλις Μεσολογγίου.

Η εικαστική εκδήλωση πραγματοποιείται ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στη μνήμη του δεκαεξάχρονου μαθητή Βασίλη Πλούμη, που έφυγε από τη ζωή το 2020, δωρίζοντας τα όργανά του σε ασθενείς νέους συνανθρώπους μας, αλλά και για την δωρεά της Πρότυπης Πτέρυγας ‘ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ’ στο σχολείο του και στην πόλη του. Με την ολοκλήρωση της δράσης θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο πάρτι, στον πεζόδρομο του Κτιρίου Χρυσόγελου με γλυκίσματα και μπαλόνια για όλα τα παιδιά της πόλης , υπό την υποστήριξη της μητέρας του Βασίλη Πλούμη, του ΕΠΑΛ  και της Σχολής Μαγειρικής του ΟΑΕΔ της Ι.Π Μεσολογγίου.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ-ΠΕ Αιτ/νιας με την πραγματοποίηση του προσεχούς,  βιωματικού εργαστηρίου συναισθημάτων επιδιώκει την  ηθική και έμπρακτη  στήριξη των παιδιών δωρητών οργάνων. Η δωρεά οργάνων αποτελεί  την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της Μεταμόσχευσης, για την οποία είναι απαραίτητη κάθε τιμητική εκδήλωση και υπενθύμιση της αξίας της.