Την στιγμή που η αποστράγγιση των νερών στον πλημμυρισμένο από το περασμένο Σάββατο «Κάμπο του Λεσινίου» υποχωρεί κυριολεκτικά με το «σταγονόμετρο» και που δεκάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής, κάποιοι «επενδύουν» στη «σπέκουλα» για την ικανοποίηση των μικροπολιτικών τους επιδιώξεων.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι από συγκεκριμένους κύκλους γίνεται διασπορά «αυθαίρετων» εκτιμήσεων και συμπερασμάτων, για το τι έφταιξε ή δεν έφταιξε, με προφανή στόχευση συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, που δεν είναι της αρεσκείας τους… Σε βαθμό μάλιστα που η «επιχειρηματολογία» τους θέτει σε κίνδυνο τις όποιες αποζημιώσεις… Το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή αυτοί που τα διασπείρουν, θα κριθούν…

Όμως αυτή την κρίσιμη στιγμή επιβάλλεται η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών αφενός για την τάχιστη αποστράγγιση του κάμπου ώστε να επαναλειτουργήσουν οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις  και αφετέρου για την αποζημίωση των πληγέντων προκειμένου  να μπορέσουν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους.

Κι αυτό πρέπει να αποτελέσει το ζητούμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, δημοτικής και περιφερειακής αρχής, αλλά και των τοπικών φορέων. Δηλαδή το πως το συντομότερο δυνατό θα επανέλθει η κανονικότητα στον «Κάμπο του Λεσινίου».

 

ΥΓ.: Αφότου υπάρξει η οριστικοποίηση του πλαισίου για την «επιστροφή στην κανονικότητα» που αναφέραμε θα υπάρξει και αρκετός χρόνος για τον καθορισμό τυχόν ευθυνών ή αμελειών που ενδεχομένως συνέβαλαν σε αυτή την καταστροφή. Και να ειστε βέβαιοι ότι ως MessolonghiNews θα αναδείξουμε όλες τις πτυχές του.

Τώρα όμως προέχει η οικονομική ανακούφιση των πληγέντων.