Αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου θα συνεδριάσει η επιτροπή των «ειδικών» του Υπουργείου Υγείας όπου εκτός των άλλων θα γίνει η αξιολόγηση της κατάστασης στην περιοχή του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας, γενικότερα.

Η επιτροπή αφού λάβει υπόψη της τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή θα κάνει και τις ανάλογες εισηγήσεις στην Πολιτική Προστασία.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα λάβουν υπόψη τους και τα σημερινά δεδομένα που συλλέγονται, χωρίς, να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, όπως συνέβη στην Κάλυμνο.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με το υφιστάμενο μοντέλο των περιοριστικών μέτρων «κόκκινο» ή «βαθύ κόκκινο» δεν μπορεί να υπάρξει μερική αναστολή δραστηριοτήτων ανά περιοχή.

Δηλαδή την στιγμή που η Αιτωλοακαρνανία είναι στο «βαθύ κόκκινο» δεν μπορεί να υπάρξει αναστολή λειτουργίας της «δια ζώσης» διδασκαλίας στα σχολεία, ενώ σε άλλες περιοχές που είναι στο ίδιο επίπεδο επιτήρησης να λειτουργούν κανονικά.

Έτσι αύριο η Επιτροπή των «ειδικών» θα προβεί σε εισήγηση για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή του Μεσολογγίου, λαμβάνοντας υπόψη της όπως αναφέραμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. αλλά και εισηγήσεις τοπικών φορέων.