Πρωτόγνωρες είναι οι ημέρες που βιώνουμε στην χώρα και στην περιοχή μας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊου!

Ευτυχώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία επέδειξε υπευθυνότητα παίρνοντας σκληρά μέτρα κάποιοι θα τα έλεγαν και πρωτοφανή με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Σε βαθμό που πολλοί να λένε «πρώτη φορά το κράτος λειτουργεί ως κράτος αλλά η πολίτες…» Δεν γνωρίζει κανείς ποσό θα κρατήσει αυτό αλλά και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο οικονομικό επίπεδο τόσο για την Ελληνική Οικονομία όσο και στην Παγκόσμια!

Και ενώ μπορεί να είμαστε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «καραντίνας» το ευχάριστο είναι ότι στην περιοχή του Μεσολογγίου αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και μακάρι να πάμε έτσι μέχρι τέλους. Κάτι που αποδεικνύει την εγκυρότητα και εγκαιρότητα των μέτρων που ελήφθησαν και λαμβάνονται.

Στο πλαίσιο αυτό  οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι και η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου  κινήθηκε με ταχύτητα και υπευθυνότητα, συντεταγμένα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και με κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες σε νωρίτερο χρόνο.

Κι αυτό διότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο δήμος Μεσολογγίου πρώτος από όλους στην Αιτωλοακαρνανία πριν από τα μέτρα της κυβέρνησης προέβη σε κλείσιμο των παιδικών σταθμών και του ΚΑΠΗ!

Επιπρόσθετα έκανε απολυμάνσεις στο δημαρχείο σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια αλλά και προχώρησε σε απολυμάνσεις στους δρόμους του Μεσολογγιου και των δημοτικών διαμερισμάτων!

Επίσης εξέδωσε ανακοίνωση και ενημέρωσε τους δημότες να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο παρά μόνο για σοβαρή αιτία συμβάλλοντας μεν τρόπο αυτό στον περιορισμό του συνωστισμού και συναθροίσεων!

Στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών προβαίνουν σε καθημερινές ενημερώσεις των ΡΟΜΑ ακόμη και με “ντουτούκα” με μήνυμα στη γλώσσα τους.

Τέλος με συντονισμένες ενέργειες της κοινωφελούς επιχείρησης που διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τα στελέχη της βρίσκονται κοντά στο αδύναμους συνδημότες μας ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε στο δήμο γραμμή ψυχολογικής στήριξης!

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν σίγουρα ότι ο δήμος Μεσολογγίου λειτούργησε όπως έπρεπε να λειτουργήσει παρά τις ελάχιστες αστοχίες που έχουν επισημανθεί π.χ. τη μη συμμετοχή του Κ.Υ. Αιτωλικού στον γενικό σχεδιασμό. Αστοχίες που σύμφωνα με πληροφορίες μας καταγράφονται…

Δηλαδή, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή έχουν δείξει μέχρι στιγμής αντανακλαστικά. Αντανακλαστικά που πρέπει να δείξουν και σε άλλα πεδία της δραστηριότητας του δήμου γύρω από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, οικονομικής φύσης, κυρίως (διακοπές νερού, ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων που έκλεισαν κλπ.).

Ευχόμαστε και ελπίζουμε τα ίδια αντανακλαστικά να ενεργοποιηθούν και στα αλλά σοβαρά θέματα του δήμου, μετά το πέρας της πανδημίας, έχοντας “ξεκολλήσει” από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου!

Αναμένουμε.