Συνεχής η αναμόρφωση και αναδιάρθρωση των  κτηριακών υποδομών και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας,  Θανάσης Μαυρομμάτης, από το νέο πόστο που του εμπιστεύτηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, βελτιώνει όχι μόνο αισθητικά, τις υποδομές και τη διοικητική λειτουργία της Περιφέρειας στο νομό, όπως πχ. με τις συντηρήσεις σε κτίρια, όπως για παράδειγμα στο μεταφορών στο Αγρίνιο όπου ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων για ενίσχυση του κλιματισμού έγινε πράξη.

Η αναδιοργάνωση και συντήρηση του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι (σ.σ. Διοικητήριο) και η μετά από χρόνια κανονική λειτουργία, του εκεί αμφιθεάτρου που θα μπορεί να φιλοξενεί χωρίς προβλήματα κάθε είδους εκδήλωση, αποτελούν απτά δείγματα γραφής.

Νέα δυναμική αποκτά επίσης και με την μόνιμη βάση του Ψηφιακού Μουσείου στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου, που από τις ημέρες των εορτών Εξόδου ξεκίνησε να λειτουργεί και να υποδέχεται μαθητές σχολείων κάτι που θα γίνεται συνεχώς από την νέα σχολική περίοδο.

Επίσης η αναγέννηση του κτιρίου Χρυσόγελου που αποκτά ξανά το ρόλο του πολιτιστικού κέντρου ,που μέσα σε λίγο διάστημα έχει φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις.

Κυριότερες όμως, είναι οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας , όπως αναδιάρθρωση των υπηρεσιών , στελέχωση με περισσότερα άτομα σε νευραλγικούς τομείς για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών .

Επίσης οι έλεγχοι στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας από επιχειρήσεις και όχι μόνο και η αναδιοργάνωση της Τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας με το αποτύπωμα που αφήνει στην παραγωγή έργου με σαφή αποτελέσματα.

Γίνεται αντιληπτό, ότι από τις πρώτες ημέρες θητείας του, ο πήχης στην παραγωγή έργου του έχει ανέβει ψηλά.

Ο ίδιος, συνεργάτης και φίλος του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, παρά τις όποιες “φωνές” που τον θέλουν να εξετάζει σενάρια αλλαγής κατεύθυνσης στην αυτοδιοικητική του πορεία. Η πορεία του μέχρι τώρα, βασίζεται σε απτά δεδομένα και όχι αβάσιμα σενάρια. Άλλωστε, αυτή είναι και η ουσία της άσκησης μιας επιτυχημένης πολιτικής.

Η εκτέλεση του παραγόμενου Περιφερειακού έργου, η εφαρμογή της νομοθεσίας και η προστασία των πολιτών, όπως συνέβη πρόσφατα σε επιβολή προστίμων σε μεγάλες εταιρίες από την Περιφέρεια για διάφορες παραβάσεις που είχαν στόχο την εξαπάτηση των καταναλωτών και την απουσία κανόνων υγιούς ανταγωνισμού και προστασίας των πολιτών