Κομματικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση επισκέφθηκε σήμερα το Μεσολόγγι.

Για την επίσκεψη αυτή από το δήμο Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

 

“Σε ιδιαίτερα θερμό  κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα  05/07/2022 η συνάντηση  του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου  Παπαθανάση, με τον Δήμαρχο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Υπουργός, αφού εξέφρασε την χαρά του, που βρίσκεται στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, εμφανίστηκε γνώστης των προβλημάτων  της περιοχής αλλά και  των αναγκών του Δήμου τονίζοντας ότι τόσο το Υπουργείο που εκπροσωπεί όσο και η Κυβέρνηση  στέκονται και θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής.

Ο Υπουργός επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη του δήμου αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία όπως είπε θα επιτευχθεί μέσω των αναπτυξιακών εργαλείων  που εξασφάλισε η Κυβέρνηση, ειδικότερα αυτή την εποχή  που η χώρα βιώνει μια βαθιά ενεργειακή κρίση.

Η πρώτη του επισήμανση αφορούσε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τη μεγάλη βοήθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από τα μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα, ΕΣΠΑ και  το Ταμείο Ανάπτυξης που φτάνει το 70%.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, με την σειρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τόνισε ότι η Κυβέρνηση κατά την περίοδο διακυβέρνησης της  έχει παράξει σπουδαίο έργο, όμως ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου χρειάζεται περεταίρω στήριξη ώστε να ξεπεράσει τις χρόνιες παθογένειες.

Ο Κώστας Λύρος στην συνέχεια παρουσίασε τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο, όπως της  διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης αλλά και ζητήματα καθημερινότητας και ανάπτυξης της περιοχής «Δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα, ζητάμε αυτά που έχουν ήδη δρομολογηθεί και υλοποιηθεί σε άλλους Δήμους. Είναι αδιανόητο στον Δήμο Μεσολογγίου να πνιγόμαστε από το νερό και να μην έχουμε νερό να πιούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Κοζάνης Γεώργιος Αμανατίδης, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Παρμάκης καθώς και κομματικά στελέχη του Νομού.

Η επίσκεψη του Υπουργού στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου  ολοκληρώθηκε με επίσκεψη, συνοδεία του Δημάρχου  στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Ξενοκρατείο» και στην παραλία της Τουρλίδας, όπου ο δήμος εκτελεί εργασίες ανάπλασης.”