Αναμφίβολα η «παύση καθηκόντων» του αντιδημάρχου Σπύρου Διαμαντόπουλου από τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο αποτέλεσε ένα σημαντικό θέμα στην ειδησεογραφία της εβδομάδας.

Αυτό που διαπιστώνουμε πάντως είναι ότι ο κ. Διαμαντόπουλος, πέραν της επιστολής ανεξαρτητοποίησής του, δεν έχει προβεί σε καμιά άλλη δημόσια τοποθέτηση ακόμη και σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του όταν ρωτιέται είναι κυριολεκτικά «Σφίγγα».

Άνθρωποι που ήταν δίπλα του λένε με νόημα, ότι  το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Μεσολογγίου κατά το 2020, για πρώτη φορά εκτελείται σε τέτοια ταχύτητα καθώς, για μια σειρά έργων ολοκληρωνόταν οι διαδικασίες δημοπράτησης, ενώ τρία έργα έχουν δημοπρατηθεί και θα ξεκινησει η υλοποίηση του σύντομα. Συγκεκριμένα το μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού σε Μεσολόγγι-Αιτωλικό και Κατοχή προϋπολογισμού 400.000€ , το κλειστό γυμναστήριο στο Νεοχώρι προϋπολογιμού  74.000€ και το έργο συντήρησης οδοποιίας για όλο το Δήμο (μικρές ασφαλτοστρώσεις, λακκούβες, κλπ.)  προϋπολογισμού 74.000€.

Επίσης σύμφωνα με προγενέστερη ενημέρωσή του κ. Διαμαντόπουλου έχει γίνει επαναεπικύρωση της περίφημης ΟΧΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ήταν σε εξέλιξη διαδικασίες για την προένταξη για χρηματοδότηση από την ΟΧΕ τουλάχιστον, δυο νέων έργων, αυτών της ανάπλασης της οδού Ναυπάκτου (ανατολική είσοδος πόλης) και δρόμου που θα συνδέει το Μουσείο Άλατος με τον τέλος του δρόμου της Τουρλίδας, μέσω των Αλυκών.

Σε κάθε περίπτωση στην παρούσα χρονική συγκυρία λόγω COVID-19 ο κ. Διαμαντόπουλος επιλέγει να ακολουθήσει τακτική «Σφίγγας» έχοντας όμως ενημερώσει, εκτενώς τους συμβούλους της πλειοψηφίας, με ενημερωτικό του σημείωμα για θέματα που «έτρεξε» στη σύντομα αυτή, άσκηση των καθηκόντων του αντιδημάρχου.

Πάντως, όπως έγινε και στην προηγούμενη θητεία του επί δημαρχίας Ν. Καραπάνου είναι πιθανό να δημοπρατηθούν έργα με χρηματοδότηση από την ΟΧΕ τα οποία αυτός τα «έτρεξε», χωρίς όμως να μπορέσει να γευτεί την όποια ηθική ικανοποίηση, από την ταυτόχρονη άσκηση αυτοδιοικητικών καθηκόντων….