Γράφει ο Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου 

 

Ασφαλτοστρώσεις δημοτικής ενότητας Οινιάδων κόστους 250.000€.

Έργο ψηφισμένο από το δημοτικό συμβούλιο και ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου του τρέχοντος έτους.

Έργο σαφώς αναγκαίο.

Η δημοτική αρχή όμως θέλοντας να εξυπηρετήσει το εκλογικό της πελατολόγιο και να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή των Οινιαδιτών καταφεύγει στην απευθείας ανάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μέθοδος, που της εξασφαλίζει τη «συνεννόηση» εκτός του ποιος θα «πάρει» το έργο ( απευθείας ανάθεση ) αλλά και πόσο έκπτωση θα δώσει ( με ό,τι συνεπάγεται αυτό..)

 

Φυσικά αν γινόταν διαγωνισμός δεν θα μπορούσε να ελέγξει ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο.

 

Προσοχή για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις δε λέω ότι δε πρέπει να γίνουν τα έργα, λέω ότι δε μπορείτε να καλείτε για διαπραγμάτευση τρεις εργολήπτες της επιλογή σας γιατί έτσι πλήττεται το δημόσιο συμφέρον. Γιατί όχι δεκατρείς;

Οι μάσκες έπεσαν. Η υπομονή μας να σας ακούμε είτε εντός του δημοτικού συμβουλίου είτε εκτός να βερμπαλίζετε περί ηθικής και δικαίου εξαντλήθηκε.

Εσείς που ευαγγελιζόσασταν τη δημιουργική ανατροπή δείχνετε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι τη μόνη ανατροπή που μπορείτε να κάνετε είναι..την ανατροπή της πολιτικής «κυβίστησης».

Όταν απομακρύνατε τα στελέχη που σας οδήγησαν στο δημαρχιακό θώκο τους «κατηγορήσατε» για έλλειψη ταχύτητας και αδράνειας.

Τρία χρόνια μετά και μπροστά στην καταιγίδα αντιδράσεων στο πρόσωπό σας από όλα τα σημεία του Δήμου αποδεικνύεται περίτρανα ποιος οδήγησε το τιτανικό της Δημιουργικής Ανατροπής στο παγόβουνο.

Η απουσία έγκαιρου προγραμματισμού ( γιατί φταίνε οι κακοί υπάλληλοι ) οδηγεί σε αναθέσεις « έκτακτης ανάγκης » . Και αν για την Τουρλίδα ήταν όντως γεγονός ποια η έκτακτη ανάγκη για την οδοποιία όταν είχατε όλη την Άνοιξη να ετοιμάσετε και να δημοπρατήσετε το εν λόγω έργο; Το 2019 ο αργός τότε Αντιδήμαρχος δημοπράτησε 480.000€ οδοποιία ( αγνοείται μέχρι σήμερα θα εμφανιστεί προεκλογικά μάλλον ) και 400.000€ ηλεκτροφωτισμό σε Μεσολόγγι ( δυτική περιμετρική ) και Αιτωλικό ( είσοδος ). Τώρα κατανοήσαμε τι εννοούσατε «ταχύτητα».

Να έχετε υπόψη κι εσείς αλλά και τα άλλα μέλη της δημοτικής αρχής με τα οποία συμπορεύεστε ότι αν και οι περισσότεροι συνδημότες μας σιωπούν, γνωρίζουν την αλήθεια και θα δώσουν το μήνυμά τους όταν πρέπει. Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά λυπάμαι γιατί συμπορευτήκαμε με κάποιες αρχές και ταυτόχρονα χαίρομαι που δεν είμαι από καιρό μαζί σας (από επιλογή σας τότε) γιατί φαίνεται ότι ευκαιριακά υιοθετήσατε αρχές, αξίες και ιδέες προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας. Όπως το ίδιο ευκαιριακά έχετε λειτουργήσει με τους συνεργάτες σας, αυτούς που σας έδωσαν τη νίκη και τους οποίους πετάξατε για να χρησιμοποιήσετε κατά περίπτωση άλλους οι οποίοι δεν κρίθηκαν καν από τους δημότες.

Και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται από τις πράξεις σας ότι είστε δημοτικά ανιστόρητος.

 

ΥΓ1. Δύο πράγματα είναι αντίθετα στη λήψη της σωστής απόφασης. Η βιασύνη και οργή. Και εσείς και βιάζεστε γιατί αργείτε να εκτελέσετε σε σωστό χρόνο και είστε οργισμένος. Θουκυδίδης.

 

ΥΓ2. Έχετε στο τεχνικό πρόγραμμα αντίστοιχα ποσά για δημοτική ενότητα Αιτωλικού και Μεσολογγίου. Να υποθέσουμε ότι θα δούμε επιπλέον αναθέσεις;