Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI (ελληνικό τμήμα της Fondation VINCI pour la Cité, κοινωνικού βραχίονα του Ομίλου VINCI, κυρίου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.  και της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) ανταποκρινόμενος σε πρωτοβουλία τριών συλλόγων του Αντιρρίου και σε συνεννόηση με τον Δήμο Ναυπακτίας, προσφέρει οικονομική υποστήριξη συνολικού ύψους 22.000€ για την προμήθεια φορητών υπολογιστών (tablets & laptops) για

α) τη μέσω διαδικτύου εκπαίδευση των μαθητών δημοτικών και γυμνασίων της περιοχής,

β) απολυμαντικών για οικιακή και δημόσια χρήση, καθώς και γ) προμήθεια τροφίμων για άπορους πολίτες.

Το πρόγραμμα βοήθειας θα υλοποιηθεί από τοπικούς συλλόγους, με ανάδοχο τον Συντονιστή του Συνδέσμου VINCI κ. Γιάννη Φρέρη και υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου, με κεντρική επιλογή την προμήθεια υλικού και αγαθών από τοπικές επιχειρήσεις. Οι σύλλογοι που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία έναντι του χρηματοδότη φορέα είναι τρεις σύλλογοι του Αντιρρίου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΦΑΕΘΩΝ, Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών), φυσικής έδρας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Θεωρήσαμε αυτονόητη την κινητοποίησή μας για να αντιμετωπισθούν στην περιοχή του Δήμου μας προβλήματα που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Αρωγοί στην προσπάθειά μας υπήρξαν τόσο ο Δήμος Ναυπακτίας που την έθεσε υπό την αιγίδα του, όσο και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το ίδρυμα (FONDATION VINCI) του κυρίου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που έχει τη φυσική της έδρα στο Αντίρριο.

Βασικές μας φροντίδες είναι η δίκαιη κατανομή/διανομή του υλικού και των αγαθών μέσω της εποπτείας της αρμόδιας Αντιδημαρχίας του Δήμου μας, καθώς και η προμήθειά τους από τοπικές επιχειρήσεις, η οποία αποτέλεσε προτεραιότητα του δωρητή και -αυτονόητα- δική μας.

Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι η δράση αυτή υλοποιείται στο όνομα και των υπολοίπων συλλόγων του Αντιρρίου που συμμετέχουν στην κοινή πλατφόρμα «ΑΝΤΙΡΡΙΟ+» και ομόθυμα μας προέτρεψαν να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Μέσα από την κρίση της πανδημίας αναδεικνύεται η ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.  Για το λόγο αυτό, ως Δήμος επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε τρεις βασικούς άξονες: την υποστήριξη των μαθητών που δε διαθέτουν τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα, τη διασφάλιση τροφίμων και τη διασφάλιση ειδών υγιεινής.  Η πρωτοβουλία των Συλλόγων του Αντιρρίου και η θετική ανταπόκριση του Συνδέσμου VINCI αποδεικνύουν στην πράξη ότι σε αυτή την κρίση κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν είναι μόνος του. Κοινός στόχος όλων μας η αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση τόσο των τρεχουσών όσο και των μελλοντικών αναγκών που θα προκύψουν.  Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ήδη, αλλά ακόμη περισσότερο με το πέρας της υγειονομικής κρίσης θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σοβαρότατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.  Οι δράσεις μας λοιπόν, θα πρέπει να είναι κοινές. Μόνο εάν δράσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.  Αυτός είναι ο στόχος μας.  Να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι».

 

Ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας (Πρόεδρος του Συνδέσμου VINCI, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. & ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε εδώ και δεκαετίες συνδέσει έμπρακτα την επιχειρηματική μας πρόοδο, με την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών τις οποίες εξυπηρετούν τα έργα μας. Η συγκυρία της πανδημίας του ιού COVID-19, ενεργοποίησε τα κοινωνικά αντανακλαστικά του Ομίλου μας σε παγκόσμια κλίμακα και εμείς, στην Ελλάδα, φροντίσαμε να πράξουμε τα δέοντα σε τοπικό επίπεδο. Η Ναυπακτία είναι για εμάς ένα πεδίο σταθερής καρποφόρου συνέργειας τόσο με τους ενεργούς πολίτες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όσο και με τις δημοτικές αρχές που τις πλαισιώνουν με το κύρος τους. Παράλληλα δε με τη συνέργεια αλληλεγγύης, φροντίζουμε για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, επιλέγοντας τοπικές επιχειρήσεις της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου για τις απαραίτητες προμήθειες».