Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Παναγιώτη Κοντού αναφέρει:

“Με θλίψη αποχαιρετούμε τον ακαδημαϊκό δάσκαλο, τον πραγματικό φίλο όλων μας και προπάντων τον ακούραστο εργάτη για την προώθηση διαφόρων θεμάτων της περιοχής μας.

Ο Παναγιώτης Κοντός ήταν φίλος όλων μας με την στενή έννοια του όρου της φιλίας.

Θα γίνω κουραστικός, αν αυτή την στιγμή απαριθμήσω πως και σε πόσους αθόρυβα συμπαραστάθηκε ο Παναγιώτης Κοντός και κυρίως πως εργάστηκε για την περιοχή μας.

Ο Παναγιώτης Κοντός μακριά από σκοπιμότητες όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλης της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν μπορώ να παραβλέψω και να μην αναγνωρίσω, ότι κατά τη δημαρχιακή μου θητεία ο Παναγιώτης Κοντός  ήταν, ο πολύτιμος συνεργάτης, που δεν κοιτούσε «χρώματα».

Ήταν  ο άνθρωπος που πρότεινε, που συμβούλευε και κυρίως που πρόσφερε.

  • Να θυμηθούμε την ένταξη του Μεσολογγίου στις εκπαιδευτικές αποστολές του Πανεπιστημίου Αθηνών;
  • Να θυμηθούμε την διοργάνωση στο Μεσολόγγι δεκάδων ημερίδων και συνεδρίων που συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες της πνευματικής ζωής;
  • Να θυμηθούμε τέλος την συμπαράσταση που προσέφερε σε εκατοντάδες νέους της περιοχής μας στην ακαδημαϊκή τους πορεία;

Για τον Παναγιώτη Κοντό μπορούμε να μιλάμε για ώρες… καθώς αποτέλεσε ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να αγωνίζεται και να βοηθά τον τόπο του χωρίς «αλλότρια» οφέλη… Προσωπικά, οικονομικά ή ακόμη και μικροπολιτικά…

Φίλε Πάνο θα σε θυμόμαστε παντοτινά. Καλό ταξίδι…”