Έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ θα εκτελεστούν σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας λύση σε πάγια και χρόνια αιτήματα και ανάγκες των Δήμων της Περιφέρειας.

Ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνεται ένα έργο που αποτελεί κομβικής σημασίας για το Μεσολόγγι και τη ΔΕΥΑΜ. Πρόκειται για το έργο προϋπολογισμού 6,7 εκ.€ της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Μεσολογγίου που αποτελούσε στόχευση της διεύθυνσης της ΔΕΥΑΜ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με την ένταξη και κυρίως την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένονται να λυθούν πολλά προβλήματα υδροδότησης στο Μεσολόγγι και κυρίως θα γίνει ουσιαστικό βήμα για τη διάσωση της ΔΕΥΑΜ. Κι αυτό διότι εκτός των άλλων θα αντιμετωπιστούν διαρροές και παράνομες συνδέσεις μειώνοντας έτσι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης. 

Την σχετική απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, διπλασιάζοντας μάλιστα τους σχετικούς πόρους σε σύγκριση με τα αρχικώς προϋπολογισθέντα 20 εκατ. ευρώ.

Τα έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού προϋπολογισμού 11.087.896,16 ευρώ, είναι τα εξής:

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ) 2.588.976,16
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (ΔΕΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) 1.278.920,00
  • ΥΔΡΕΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) 6.690.000,00
  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΩΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ) 530.000,00

«Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ποιότητα ζωής σε κάθε οργανωμένη κοινωνία και πολύ σημαντική υποδομή για κάθε δήμο. Η ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια μας αλλά και η ορθολογική και σύγχρονη διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού αναδεικνύει την ποιότητα του ίδιου του τόπου» σημειώνει ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας τα εξής: «Η Περιφέρεια σε διαρκή και συντονισμένη δράση με τους Δήμους, καθημερινά δίνει αγώνα για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και η Δυτική Ελλάδα, στο σύνολό της, να γίνει ένας όμορφος τόπος προκοπής. Ευχαριστούμε το σύνολο των Δήμων για την άριστη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ένας τόπος για όλους και όχι για λίγους