Η Ιερά Πόλη μέσα από τα μάτια των παιδιών της και των δασκάλων τους… Είμαι υπερήφανη για τους μαθητές μου!!! Η ταινία έγινε αποκλειστικά από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου” σημείωσε σε ανάρτησή της η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της ομάδας, Ελένη Πλακίδα για την ταινία μικρού μήκους που έφτιαξαν οι μαθητές.

Η ταινία με τίτλο “Με ξεναγό τη λογοτεχνία & την ιστορία” ήταν η πρώτη χρονολογικά παρουσίαση του σχολείου στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» που οργάνωσε το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών από 17-20 Απριλίου 2024.

Στο Μεσολόγγι η ποίηση ενδημεί…Πολλοί σ’ ένα τόσο μικρό τόπο: Παλαμάς, Δροσίνης, Μαλακάσης και τόσοι άλλοι!!

Εμπνεόμενοι από το φυσικό περιβάλλον και ακολουθώντας τον Παλαμικό λόγο: «Τα σχολειά χτίστε, να τα ζωντανεύουν μαϊστράλια και βοριάδες κι ο δάσκαλος ποιητής και τα βιβλία σαν τα κρίνα», οι μαθητές μελετούν στην βιβλιοθήκη του σχολείου  για τον τόπο τους και μετά επισκέπτονται τοποθεσίες-κλειδιά: Το σπίτι του αρχηγού της φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, την Λοκάντα, το κτίριο Χρυσόγελου , τα σπίτια των Μαλακάση, Παλαμά και Τρικούπη. Γνωρίζουν τον τόπο τους με τη ματιά της λογοτεχνίας και της ιστορίας.

Συντονιστής: Ηλίας Γουβέλης

Συμμετέχουν: Πλακίδα Ελένη, Χατζή Όλγα

Δημιουργός βίντεο: Ντρέλια Κων/να